СБУ затримала агента ФСБ: одесит готував диверсію на облводоканалі у Рівному

16.09.2020
Упродовж попередньої доби, 14 вересня, збройні формування Російської Федерації, їхні найманці та посіпаки тричі порушили домовленості Три­сторонньої контактної групи, зокрема вчинили два обстріли на Донеччині.
 
За інформацією штабу ООС, порушення режиму припинення вогню було зафіксовано поблизу Авдіївки та Мар’їнки. На цих ділянках задокументовано неприцільний вогонь у бік наших позицій із ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї. 
 
На околицях населеного пункту Пищевик сили ООС зафіксували ворожий БПЛА, який перетнув лінію розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено. 
 
Зранку 15 вересня  поряд із населеним пунктом Водяне, що на Приазов’ї, під час проведення інженерних робіт один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Воїн отримав поранення середнього ступеня важкості.
 
Бійцю надано першу медичну допомогу та евакуйовано до госпіталя. На місці працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються. 
 
Тим часом СБУ затримала агента ФСБ, який готував диверсію на Рівненщині. Контакт із кадровим співробітником ФСБ мешканець Одеської області встановив у травні 2020 року і сам запропонував ворогу свої послуги у вчиненні вбивств українських військових, задіяних в операції Об’єднаних сил.
 
Також він передавав ФСБ інформацію військового характеру. У вересні 2020 року агент ворога отримав нове завдання від кураторів: здійснити диверсію на одному з об’єктів «Рівнеоблводоканалу».
 
Контррозвідники затримали зловмисника безпосередньо після закладання ним вибухового пристрою. У випадку реалізації задуманого цілий регіон спіткала б масштабна екологічна катастрофа.