Грейс Келлі завжди в тренді: у Попелюшки з Монако є чому повчитися

16.09.2020
Грейс Келлі завжди в тренді: у Попелюшки з Монако є чому повчитися

Грейс Келлі

Уже понад сорок років минуло від дня трагічної смерті голлівудської зірки, оскароносної актриси, 10-ї княгині Монако Грейс Келлі, та вона й надалі залишається іконою стилю, взірцем довершеності і загадкою для тисяч прихильників її таланту.
 
 
14 вересня — день пам’яті зірки, а також привід переглянути фільми з її участю.
 
 
Їх не так уже й багато, проте яких! За роль у фільмі «Сільська дівчина» Келлі отримала премії «Оскар» і «Золотий глобус», а також іще один «Золотий глобус» за картину «Могамбо», серед її партнерів по стрічках були Джеймс Стюарт, Кері Грант, Рей Мілланд, Гарі Купер.
 
Звісно, імена цих чудових акторів сьогодні мало що говорять широкому загалу, проте для любителів олдскульного кінематографа  це легенди.
 
Що може бути краще в сльотливий осінній вечір, ніж перегляд хорошого фільму, скажімо, «У разі вбивства набирайте «М», «Рівно опівдні», «Спіймати злодія», «Вище товариство» чи однієї з найкращих стрічок Альфреда Хічкока — «Вікно у двір». 
 
Грейс Келлі в ролі княгині Монако всі сприймали як правильну, добропорядну Попелюшку, що завдяки щасливому лотерейному білету стала Принцесою. Проте в житті все було далеко не так однозначно.
 
Хоча родина Келлі не належала до аристократів, проте Грейс виростала у заможній і відомій на східному узбережжі США родині. Батьки прищеплювали своїм дітям лідерські навички, жагу до перемог, стійкість у складних життєвих ситуаціях, що дуже знадобилося дівчині в майбутньому.
 
Саме це і стало запорукою майбутніх успіхів Грейс, а не сліпий випадок. Тож не забудьте додати до свого списку фільмів, вартих перегляду, байопік «Принцеса Монако» з Ніколь Кідман в головній ролі.