Наомі Осака стала першою за 25 років чемпіонкою «Ю-Ес оупен», програвши першу партію

15.09.2020
Наомі Осака стала першою за 25 років чемпіонкою «Ю-Ес оупен», програвши першу партію

Тріумфаторці цьогорічного «Ю-Ес оупен» Наомі Осаці (праворуч) не хотілося з ганьбою програвати Вікторії Азаренко. (Фото з сайта sportarena.com.)

Здобути перемогу в фінальному поєдинку турніру з серії «Гранд слем» ніколи не буває просто.
 
 
Однак на цьогорічному «Ю-Ес оупен» тріумфатори обох «одинаків» показали просто неймовірну жагу до перемоги.
 
 
«Два роки тому, маючи в пасиві програні перший сет та стартовий розіграш другої партії, могла б і здатися. Але я стала дорослішою, і тепер я досконаліший гравець», — так Наомі Осака з Японії прокоментувала свій неймовірний «камбек» у фінальному протистоянні з білорускою Вікторією Азаренко — 1:6, 6:3, 6:3.
 
 
Після такого феноменального успіху Осака стала першою за 25 років чемпіонкою «Ю-Ес оупен», якій вдалося виграти фінал, програвши його першу партію.
 
Загалом, представниця Японії стала четвертою в історії тенісу, кому вдався подібний чемпіонський «викрутас» у фіналі турнірів з серії «Великого шолома».
 
Тепер у своєму активі Наомі має три перемоги на «гранд слемах». Зауважимо, що на шляху до своєї другої звитяги в Нью-Йорку в третьому раунді не без проблем Осака здолала 18-річну українку Марту Костюк.
 
За словами 22-річної Осаки, котра на кортах «Флешинг Мідоуз» мала четвертий номер посіву, повністю змінити хід фінального поєдинку їй вдалося після того, як у її голові промайнула думка, що ганебно програти фінал «Великого шолома» менш ніж за годину з розгромним рахунком — 1:6, 0:6.
 
Азаренко ж минулого уїк-енду програла свій третій фінал «Ю-Ес оупен» у кар’єрі.
 
«Сподівалася, що з третьої спроби Нью-Йорк мені підкориться. Але доведеться зробити ще одну спробу», — зауважила експерша тенісистка планети з Білорусі.
 
Примітно, що у півфіналі цьогорічної Відкритої першості США 31-річна Азаренко у трьох сетах переграла легендарну господарку кортів Серену Уїльямс, третю сіяну — 1:6, 6:3, 6:3. Цікаво, що той рахунок став повним віддзеркаленням показників уже програного Вікторією фінального двобою.
 
«Боляче програвати, дуже боляче. Але сподіваюся, що в майбутньому ще зможу зустрітися з Осакою у кількох фіналах», — припустила білоруська тенісистка.
 
Дуже схожим на переможний шлях Осаки є тріумфальний маршрут австрійця Домініка Тіма в чоловічому «одинаку» «Ю-Ес оупен-2020». Суперник австріяка по фіналу — німець Саша Звєрєв — неймовірно близько підібрався до заповітного трофею. Вигравши два стартові сети, у третій партії — за рахунку 5:3 — він подавав на матч.
 
Проте зробити у матчі чемпіонський акорд молодий представник Німеччини так і не зміг. Відчувши в собі друге дихання, Домінік Тім, який до того програв три фінали «гранд слему», на жилах витягнув, здавалося, вже програний фінал — 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (8:6). «Нарешті збулася моя мрія. Я досяг своєї мети», — заявив 27-річний Тім.
 
Водночас його суперник не надто засмутився через невдачу, адже перемога на цьогорічному «Ю-Ес оупен» дісталася його хорошому другові. «Гадаю, що в мене буде ще чимало нагод для виграшу турніру «Великого шолома», — наголосив Звєрєв. n