В Індії обіцяють 1300 доларів зарплати за сон

09.09.2020
Дивне оголошення привернуло увагу індійського видання Republic World, у якому розповіли, що пошуковувач на посаду... сонька повинен 9 годин удень просто спати — це і є робота.
 
При цьому «працівник» не повинен вживати перед сном продукти і напої, які містять кофеїн, не просиджувати у соцмережах, а також вести щоденник сну.
 
Усе це потрібно стартаперам із міста Бангалор (Індія), які займаються розробкою продуктів для сну.
 
Саме вони  оголосили набір на вказану вакансію, обіцяючи «трудівникам» по 100 тисяч індійський рупій (що складає приблизно 1300 доларів США). Зовсім непоганий заробіток, як для Індії.
 
Програма розрахована на 100 днів, а з «піддослідними» працюватиме команда фітнес-тренерів, дієтологів та психологів.
 
Порівняно з цим оголошенням про вакансію наступне може видатися зовсім дивакуватим: у Швеції шукають людину, в обов’язки якої входило б зранку вимикати, ввечері вмикати світло на залізничній станції, а також відмічатися в журналі про прихід на роботу.
 
За таку повинність людина отримуватиме 21 тис. шведських крон, що дорівнює десь приблизно 60 тис. українських гривень. Хтось скаже: та вони з жиру бісяться, нема куди гроші діти.
 
Проте це є частиною мистецького проєкту Саймона Голдіна та Джекоба Сеннебі «Вічна зайнятість». Ось такий сучасний перпетуум мобіле.