Щойно поновлений чемпіонат України з хокею призупинили: гравці масово захворіли на коронавірус

09.09.2020
Щойно поновлений чемпіонат України з хокею призупинили: гравці масово захворіли на коронавірус

У півфінальному протистоянні «Донбасу» та «Дніпра» очікується запекла боротьба. (Фото з сайта uhl.ua.)

Ухвалене у березні рішення федерації хокею України про осіннє догравання чемпіонату країни сподобалося далеко не всім учасникам змагального процесу.
 
 
Водночас, переносячи на вересень старт півфінальної серії ЧУ, у вітчизняному хокейному господарстві все ж сподівалися на бодай якесь затухання коронавірусної епідемії.
 
 
Однак рестарт турніру припав на другий пік поширення коронавірусу світом, від якого в Україні постраждав не лише хокей.
 
Власне хвиля виявлених позитивних проб в українському футболі призвела до перенесення одразу трьох матчів стартового туру в першій лізі. Так само через коронавірус не відбудеться у визначений термін матч другого туру УПЛ між «Рухом» та «Шахтарем».
 
В Українській хокейній лізі начебто добре готувалися до рестарту чемпіонату в умовах коронавірусної інфекції.
 
Напередодні перших півфінальних поєдинків хокеїстам «Донбасу», «Дніпра», «Кременчука» та «Білого барсу» провели тестування на коронавірус, після чого вони отримали дозвіл вийти на лід.
 
Півфіналісти навіть встигли провести в своїх серіях по два поєдинки. У парі «Дніпро» — «Донбас» суперники обмінялися перемогами. Натомість у протистоянні «Кременчука» та «Білого барса» обидва матчі залишилися за представниками Полтавського регіону.
 
Однак через кілька днів після рестарту змагань в УХЛ заявили про призупинення турніру на невизначений час. Спочатку, отримавши повідомлення про поодинокі випадки коронавірусної інфекції в «Білому барсі» та «Донбасі», там сподівалися на швидке поновлення змагань (мова йшла про 9 вересня), однак після надходження до штабквартири ліги даних про масові позитивні тести на коронавірус, маємо значно тривалішу паузу.
 
З’ясувалося, що на двох — команди з Білої Церкви та Донецька — сумарно мають 33 позитивні проби. З огляду на такий показник, в УХЛ припускають, що повернутися до півфінальних баталій їхні учасники зможуть не раніше, ніж за два тижні.
 
Вочевидь вимушена пауза піде на користь одним командам і нашкодить іншим. Утім, кожен із четвірки півфіналістів матиме час для роботи над помилками.
 
Приміром, Дмитро Підгурський — головний тренер «Дніпра», який з гостьової перемоги (3:2) розпочав серію з «Донбасом», — виказав незадоволення грою своїх підопічних у другому матчі серії.
 
«Не вистачило глибини складу. Це все, що є. Лише двадцять два хокеїсти плюс пара молодих хлопців. Але нічого», — каже очільник херсонського колективу. Не виключено, що за час простою «дніпрянам» удасться точкове підсилення й вони порадують своїх шанувальників ще не одною перемогою в протистоянні з чинним чемпіоном країни.
 
Водночас очільник «Донбасу» Сергій Вітер каже, що отримав позитивні емоції від стартових ігор півфінальної серії.
 
«Коли команді тяжко, хлопці стають як одне ціле», — так прокоментував наставник донецького клубу вирвану в овертаймі перемогу (2:1) над гостями з Херсону.
 
Можна припустити, що після паузи в цьому протистоянні й надалі точитиметься напрочуд запекла боротьба, а от у іншій парі визначення фіналіста навряд чи буде довгим. У дуелі з «барсами» «Кременчук» виглядає беззаперечним фаворитом, що команда Олександра Савицького підтвердила у двох перших двобоях (3:1, 4:1).