Вогонь перемир’я: окупанти зірвали другу за каденції президента Зеленського імітацію миру

08.09.2020
Вогонь перемир’я: окупанти зірвали другу за каденції президента Зеленського імітацію миру

Проросійські бойовики відновили обстріли позицій української армії. Кілька українських бійців загинули, відрізані спровокованими на лінії зіткнення пожежами, підірвавшись на мінах окупантів. Адекватна відповідь російським бойовикам не забарилася. (Фото з сайта voi.com.ua.)

За великим рахунком, це вже 47-мі з початку російської агресії домовленості щодо припинення вогню, порушені стороною окупаційних військ­.
 
 
Останніми днями ситуація на фронті накручувалася по висхідній.
 
 
Ультиматуми Пушиліна, регулярні провокації з боку бойовиків, спроби звинуватити Україну в порушеннях нагнітали обстановку.
 
 
Маріонеткові квазіреспубліки без перманентного військового загострення втрачають увесь сенс власного існування.
 
За словами військового спостерігача Олексія Арестовича, це як дві криваві рани, в яких Кремль тримає свої пальці, щоб постійно їх ятрити. 
 
Отже, на 42-й день повного та всеосяжного режиму припинення вогню збройні формування Російської Федерації порушили домовленості, досягнуті Тристоронньою контактною групою, та почали прицільно обстрілювати українські позиції.
 
Ворог відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши три черги ВОГ-17 по підрозділу Об’єднаних сил у районі населеного пункту Красногорівка.
 
Поранення отримав захисник України, який усував наслідки пожежі на позиції. А неподалік Причепилівки, що біля Кримського на луганському напрямку, внаслідок снайперського вогню загинув молодий воїн 14-ї механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого, молодший сержант Тарас Кубійович з Івано-Франківської області.
 
Напередодні двоє військовослужбовців ЗСУ, яких під час гасіння пожежі в зоні ООС відрізало вогнем від реш­ти особового складу, загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої противника.
 
Підрозділи Об’єднаних сил застосували наявні вогневі засоби та дали гідну відсіч. Втрати противника уточнюються.
 
Варто згадати ще одну подію, пов’язану з захистом України, — безпрецедентну військову операцію українських та американських пілотів.
 
За інформацією «Армії-інформ», два військові літаки ВПС США компанії «Боїнг» B-52 Stratofortress вилетіли з авіабази Ферфорд у Великій Британії вранці 4 вересня. Близько опівдня літаки наблизились до українського повітряного простору.
 
Стратегічні бомбардувальники пролетіли над територією об’єднаної Європи, де їх супроводжували винищувачі ВПС країн НАТО та ключових партнерів Альянсу.
 
На кордоні України бомбардувальників США зустріли винищувачі бригад тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України Су-27 та МіГ-29.
 
Українські військові льотчики перехопили естафету від польських і забезпечили супровід територією України від західного кордону до узбережжя Азовського моря та у зворотному напрямку.
 
Варто зазначити, що місія B-52 — лише патрулювання. Вона має плановий характер і здійснюється з метою досягнення синхронізації ВПС країн НАТО та партнерів.
 
Проте військові експерти вважають, що це було ефективне відпрацювання одного з варіантів сценарію витiснення з Криму російських окупантів. Росіяни кілька днів галасували про «тренування бомбардувань Криму».