У «Свободі» заявили про спробу захопити їхній офіс

04.09.2020
У «Свободі» заявили про спробу захопити їхній офіс

Силовики під офісом «Свободи». (Фото з мережі Facebook.)

Пізно ввечері у середу, 2 вересня, силовики намагалися захопити київський офіс Всеукраїнського об’єднання «Свобода», що на вул. Тургенівській, 71.
 
 
«Ось такі «прекрасні люди» Авакова намагаються просто зараз захопити офіс київської «Свободи». Не офіс ОПЗЖ, не бойовиків Ківи, а саме офіс «Свободи». Наразі офіс заблоковано з усіх боків. Спецназ у всеозброєнні», — написав та виклав фото на своїй сторінці у «Фейсбуці» близько 23-ї години голова фракції «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» у Київській міськраді Юрій Сиротюк. 
 
«Зараз під київським офісом «Свободи» близько 50 аваківських поліцейських і спецпризначенців. Можливий штурм офісу. Хочуть затримати Володю Назаренка, ветерана московсько-української війни, лейтенанта батальйону «Київська Русь», депутата Київради.
 
Це все напередодні завтрашньої сесії Київради і місцевих виборів», — додав у своєму дописі лідер об’єднання Олег Тягнибок. А згодом дописав: «23:50 — поліція відступила... Один за всіх і всі за одного!» У «Свободі» розцінюють цей інцидент як «політичний тиск» напередодні місцевих виборів. 
 
Юрій Сиротюк у коментарях під своїм постом припускає, що Володимира Назаренка приїхали затримати нібито «за угодою з російським слідством, яке звинувачує Володимира Назаренка у нападі на посольство Мордору в Києві у 2014 році».
 
Хоча він не виключає й інших версій. Водночас Олег Тягнибок у коментарях під своїм дописом припустив таку причину невдалого затримання: «Чиновника-злодюгу одного з Київради на місце поставив».
 
Цієї ж версії притримується і «свободівець» Андрій Іллєнко, який пояснює нічну пригоду «намаганням посадити депутата Київради «свободівця» Володимира Назаренка за «хуліганські дії» проти чиновників-корупціонерів». «Так цікаво ще жодні вибори не починалися», — резюмує Іллєнко. 
 
На заклик «Свободи» у соцмережах про підтримку до офісу на Тургенівській з’їхалися побратими з Правого сектору, Національного корпусу, ГО «Центурія», Руху опору капітуляції, ВГО «Сокіл» та «С14». Зрештою, силовики поїхали ні з чим. 
 
На сайті Нацполіції Києва інформація щодо нічного інциденту досить скупа:
 
«Ввечері, 2 вересня, троє співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України прибули до офісу громадської організації на вулиці Тургенівська для проведення процесуальних дій. У результаті між правоохоронцями та представниками громадської організації виник конфлікт, під час якого поліцейські отримали тілесні ушкодження.
 
Медичну допомогу їм надали без госпіталізації». Відділ комунікації поліції Києва додає, що «матеріали зареєстровані в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Шевченківського управління поліції. Після першочергової перевірки буде надана правова кваліфікація події».