Не мечем, так вогнем: окупанти на Донбасі знову взялися за підпали

04.09.2020
За минулі дві доби ситуація на фронті кардинально не змінилася, але наростає напруга.
 
Противник намагається звинуватити сили Об’єднаної операції в диверсійно-розвідувальних діях, підривах техніки, та й загалом численних порушеннях режиму тиші.
 
Тим часом на ділянках відповідальності наших підрозділів офіційно зафіксовано три порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та їхніх найманців.
 
Поблизу Мар’їнки та Майорського стріляли в бік наших позицій з гранатомета та стрілецької зброї. За даними ОБСЄ, порушень значно більше. Переважно вони пов’язані з обладнанням нових позицій як бойовиками, так і українськими військовослужбовцями.
 
Паралельно з виконанням бойових завдань підрозділи зі складу ООС та інших сил оборони локалізують масштабні лісові та степові пожежі на Луганщині, спровоковані противником.
 
Зокрема, в районі Станиці Луганської вогнем охоплено більше двохсот гектарів лісостепу, поблизу села Лобачеве пожежа займає площу близько 950 гектарів. Біля Зайцевого та Новолуганського пожежі вже ліквідовано.
 
Під час гасіння пожежі двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали серйозні опіки. Наразі вони в госпіталі, їхній стан здоров’я задовільний.