Через коронавірус школярі святкуватимуть 1 вересня залежно від «кольору» регіону

01.09.2020
Чотирнадцять районів і міст України опинилися на момент початку нового навчального року в «червоній» зоні.
 
Там діти не зможуть із 1 вересня піти до школи і навчатимуться дистанційно щонайменше до нового розподілу 6 вересня. Школи в «червоних» зонах не можуть навчати школярів очно, бо там забагато хворих.
 
Безпечніше там проводити онлайн-навчання. З 31 серпня до «червоної» зони зокрема, потрапили Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Чернівці, Дубно, Острог, Ізмаїл, які раніше перебували в помірних зонах.
 
Згідно з рішенням уряду, тимчасово заборонено відвідувати заклади освіти також у Городенківському, Косівському та Тисменицькому районах Івано-Франківської області.
 
«Почервоніли», окрім названих, і Біляївка Одеської області, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області; міста Бережани та Чортків, Бережанський район Тернопільської області; Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області.
 
Відомо, що в районах Чернівецької області, які належать до «червоної» зони, навчання буде дистанційним попри рішення органів місцевого самоврядування.
 
Натомість у всіх інших зонах карантину діти навчатимуться в очному форматі. Школи отримають від обласного департаменту наказ про умови навчання в різних зонах карантину, а також лист iз роз’ясненнями щодо заборон «червоної» зони.
 
Міністерство охорони здоров’я оновило правила щодо організації навчального процесу в школах iз 1 вересня.
 
Учням 1-4 класів дозволено пересуватися у закладах освіти без маски чи распіратора; у помаранчевих регіонах епідеміологічної небезпеки вчителям рекомендують викладати свій предмет у захисних щитках; вчителі, які працюють у «жовтій» або «зеленій» зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції.
 
Викладати можна без масок; допуск учителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідного температурного скринінгу; у випадку підтвердження коронавірусу у когось із учнів весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести відповідні заходи; дозатори та антисептики мають бути у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.