Клас — у масках: уряд визначив правила навчання у школах під час пандемії

28.08.2020
Клас — у масках: уряд визначив правила навчання у школах під час пандемії

Діти входять у новий навчальний карантинний рік. (Фото з сайта tl.com.ua.)

Умови навчання в умовах коронавірусу визначили урядовці.
 
 
До школи дітей пропускатимуть тільки в масках, які потрібно буде носити і в самому приміщенні.
 
 
Виняток зробили тільки для учнів початкових класів.
 
 
А от на уроках знімати маски дозволили всім школярам. У дітей та вчителів вимірюватимуть температуру.
 
 
Якщо хтось з учнів інфікується, на самоізоляцію відправлять увесь клас, однак урядовці пообіцяли, що школи закривати не будуть. Лише у випадку масового зараження.
 
Обов’язковими будуть антисептики на вході до школи, дітям необхідно буде мити руки після кожного уроку.
 
Нагадаємо, на засіданні уряду карантин вирішили продовжити ще на два місяці, до 31 жовтня. Причиною стало збільшення кількості інфікованих по всій території України.
 
Також посилили обмеження для регіонів «зеленої» зони. Зокрема, заборонили роботу нічних клубів, проведення дискотек і концертів. Із 29 серпня на місяць закриють кордони для іноземців.
 
Однак заборона не стосується іноземців, які мають дозвіл на проживання, є членами міжнародних i гуманітарних місій, міжнародних екіпажів, навчаються в навчальних закладах України, проходять військову службу в ЗСУ.
 
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також додав, що урядовці розглянуть питання щодо заборони масових заходів у вересні на святкуванні юдейського Нового року Рош га-Шана.
 
Тим часом в аеропорту Києва прикордонники вже затримали понад сотню ізраїльтян. Їх допитували впродовж кількох годин.
 
Ті не змогли виразно пояснити мету свого візиту в Україну. Через це 12 із них відправили назад до Ізраїлю.
 
За непідтвердженими даними, ізраїльські туристи, що намагалися в’їхати в Україну, є хасидами. Вони щорічно приїжджають, щоб святкувати тут свій Новий рік. Могила засновника течії брацлавського хасидизму розташована в Умані.
 
Також у Кабміні вирішили, що напередодні нового епідемічного сезону необхідно збільшити кількість ліжок у лікарнях і запустити масову програму вакцинації від грипу.
 
Однак, незважаючи на погіршення ситуації з коронавірусом, у Чернівцях дозволили роботу шкіл, дитсадків, ринків i ТРЦ. Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії міськради.
 
Питання епідситуації було єдиним, яке розглядали. Під час засідання під стінами міськради мітингувало близько тисячі підприємців. Їхні представники також виступили на сесії.
 
За зняття обмежень проголосувало понад 30 депутатів. А правоохоронцям рекомендували не притягувати до відповідальності суб’єктів господарювання.
 
Від 20 серпня Чернівці та ще два райони регіону перебувають у «червоній» карантинній зоні, що передбачає обмеження на роботу громадського транспорту, закладів харчування, спорту та інших установ масового скупчення людей. Саме Чернівці перебувають серед міст із найбільшою кількістю хворих на коронавірус.
 
За минулу добу в Україні діагностували майже дві тисячі випадків коронавірусу. Найбільше нових інфікованих — у Києві, Харківській, Чернівецькій, Львівській та Одеській областях. 49 хворих померли.