Втрата пам'яті і біль у суглобах: Белла Хадід розповіла, яких страждань їй завдає хвороба Лайма

28.08.2020
Втрата пам'яті і біль у суглобах: Белла Хадід розповіла, яких страждань їй завдає хвороба Лайма

Белла Хадід.

Здавалося б, молода, красива, багата й успішна Белла Хадід, яку вважають найкрасивішою жінкою світу, могла б насолоджуватися життям, ходити на світські раути, відвідувати художні перформанси, зустрічатися з друзями, та іноді красуню нічого не радує, адже хвороба Лайма вносить свої корективи у її життя. Про свої проблеми зі здоров’ям 23-річна модель розповіла пресі.
 
Виявляється, щодня їй доводиться терпіти і біль у суглобах, і підвищене серцебиття, перепади настрою, нудоту, нічну пітливість, безсоння, головний біль, але найгірше — безпідставну тривогу, сплутаність свідомості, часткову втрату пам’яті та інші симптоми цієї підступної хвороби.
 
Зі слів моделі, всі ці негаразди зі здоров’ям у неї почалися ще з 14 років, проте вже з 18 усе погіршилося настільки, що іноді вона навіть втрачала пам’ять.
 
Так, одного разу дівчина не змогла потрапити додому через помутніння свідомості і вона забула, як доїхати із Санта-Моніки в Малібу, що розташоване зовсім поруч.
 
Найбільше засмучує дівчину те, що через хворобу вона не може займатися улюбленим хобі — верховою їздою. Вона навіть планувала брати участь у змаганнях, але хвороба стала на заваді цьому. Тож Белла зайнялася модельним бізнесом, а про коней довелося забути.
 
На цю ж хворобу в сім’ї Хадід страждають також брат і мама Белли. Статистика свідчить, що в США щороку фіксують до 100 тисяч хворих на цю недугу, хоча подейкують, що ця цифра може бути значно більшою — до 300 тисяч, а хвороба за поширеністю посідає друге місце у Сполучених Штатах після ВІЛ.
 
Збудниками хвороби Лайма є кліщі, тож жителям Північної півкулі варто бути обачними, адже число хворих на цю недугу щороку стрімко зростає.