Нові королі: «Баварія» тріумфувала в Лізі чемпіонів, «Севілья» — володар кубка Ліги Європи

26.08.2020
Нові королі: «Баварія» тріумфувала в Лізі чемпіонів, «Севілья» — володар кубка Ліги Європи

«Баварія» ушосте тріумфувала у ЛЧ.

Посткарантинний розіграш єврокубків дійшов свого логічного завершення. Омріяні кубки отримали нових господарів.
 
 
Через сiм років після останнього тріумфу мюнхенська «Баварія» знову повернулася на футбольний олімп.
 
 
У фіналі найпрестижнішого клубного турніру Європи німецькій команді протистояли молоді й амбітні чемпіони Франції — столичний «Парі Сен-Жермен». 
 
Якщо для підопічних Фліка фінал ЛЧ — не новина, то для їхнiх французьких опонентів цей матч став історичним дебютом. На шляху до вирішального матчу підопічні Тухеля впевнено перемогли німецький «Лейпциг».
 
Мюнхенці ще до матчу вважалися фаворитами, і недарма, адже «німецька машина» на шляху до омріяного фіналу змела всіх на своєму шляху, чого тільки варта розгромна перемога над «Барселоною» та впевнена гра з «Ліоном».
 
У фінальному поєдинку, мінімально перегравши «ПСЖ», «Баварія» підтвердила свій клас. За іронією долі, переможний м’яч на свій рахунок записав вихованець парижан Кінгслі Коман.
 
Голевих нагод було більше у Неймара і компанії, але кількість не завжди підтверджує якість.
 
«ПСЖ» як мінімум награв на нічию і не заслуговував такої поразки, але у спорті завжди є переможці і переможені. Хай там як, але «Баварія» шостий титул переможця Ліги чемпіонів завоювала абсолютно чесно і заслужено.
 
«Ми зіграли дуже здорово, хоча багато хто дивувався, як же Баварія планує оборонятися проти суперника з такою лінією нападу. Думаю, в цьому плані ми попрацювали на славу. Ставлення до справи було відповідним. Ми завдали супернику безліч проблем. Просто приголомшливо працювали в обороні, аж до самого кінця. Командна гра була сьогодні на висоті», — сказав Флік.
 
Ушосте тріумфувала й іспанська «Севілья», щоправда, в другому за рангом турнірі Старого світу. У вирішальному поєдинку Ліги Європи опонентом іспанської команди був італійський «Інтер». 
На відміну від ЛЧ, цей фінал видався багатшим на події — команди забили аж 5 м’ячів.
 
У першому таймі команди досить швидко обмінялися голами. При рахунку 2:2 вирішальне значення мало стандартне положення, після якого Ромелу Лукаку послав м’яч у сітку власних воріт.
 
Таким чином «Севілья» перемогла в шостому фіналі з шести і залишилася абсолютним рекордсменом Ліги Європи, головний тренер команди Хулен Лопетегі не стримав сліз після перемоги. Затяті вболівальники навіть пропонували перейменувати турнір на честь іспанської команди.
 
«Емоції неймовірні, оскільки ми наполегливо працювали і в підсумку заслужили перемогу над такою фантастичною командою, як «Інтер». Ми нескінченно раді після трьох останніх місяців, насичених важкою роботою. У нас блискуча команда. Гравці вірять у себе, вірять у те, що їхня робота не проходить марно. А тепер ми вирушимо додому з кубком. Ми не переставали вірити. Ця команда ніколи не здається, як і співається в нашому гімні. У цього сезону був для нас щасливий кінець», — сказав Лопетегі.
 
Довго сумувати за єврокубками нам не доведеться, адже дуже скоро вони повернуться на стадіони та наші екрани вже наступними турнiрами.