Бойовики у соцмережах обговорюють вбивство одного з них при спробі дезертирувати

19.08.2020
За минулу добу на фронті без змін — ситуація контрольована.
 
Наші військовослужбовці в районах виконання завдань дотримуються режиму припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника. 
 
За цей період було зафіксовано два випадки порушення режиму тиші — обидва в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».
 
Поблизу Водяного в цей час зафіксовано вогневу активність збройних формувань Російської Федерації з підствольного гранатомета.
 
Один неприцільний постріл був провокативним i загрожував життю наших воїнів, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували.
 
Також минулої доби було виявлено факти інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів неподалік Водяного з напрямку тимчасово окупованої Ужівки. 
 
Тим часом, за даними розвідки, безповоротні небойові втрати російсько-окупаційних військ тільки 15-16 серпня становили дві особи, і одна особа — санітарна втрата, також небойова.
 
Противник робив спроби звинуватити в загибелі одного зі своїх військовослужбовців українського снайпера.
 
Але правду не сховаєш — у соцмережах у закритих групах військових російських окупаційних військ жваво обговорювали випадок, коли одного з їхніх бійців застрелили при спробі залишити позицію. 
 
Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат i поранень немає. 
 
В опублікованому щоденному звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за період 15-16 серпня йдеться про зафіксовані 108 випадків порушення режиму припинення вогню на донецькому напрямку та жодного — на луганському.
 
У таблиці порушень режиму припинення вогню йдеться про те, що представники ОБСЄ чули постріли зі стрілецьої зброї та великокаліберного кулемета.
 
Усі випадки зафіксовано в денний час. На окупованій території — біля Чистого озера за 14 кілометрiв від Донецька — пролунали 20 вибухів i 12 пострілів; біля Стили (34 кілометра від Донецька) — близько сотні пострілів зі стрілецької; поблизу Петровського — 8 автоматних пострілів (за оцінкою ОБСЄ, постріли були за межами ділянки розведення).
 
За інформацією «УМ», це було чути звуки навчань із полігонів противника. На нашому боці випадки порушення зафіксовано поблизу Лебединського та Орловського — один вибух невстановленого походження та одна черга з великокаліберного кулемета.