Матч за Суперкубок України вперше зіграють на НСК «Олімпійський»

19.08.2020
Матч за Суперкубок України вперше зіграють на НСК «Олімпійський»

В українській прем’єр-лізі в оригінальний спосіб вирішили прорекламувати майбутнє протистояння між вітчизняними грандами. (Фото з сайта upl.ua.)

Зазвичай матчем-відкриттям нового сезону в українському футболі виступав поєдинок за Суперкубок.
 
 
Однак цього літа матч за Суперкубок України відбудеться вже після стартового туру прем’єр-ліги. При цьому вперше його проведуть у Києві, на НСК «Олімпійський».
 
 
У минулі роки цей поєдинок проходив в Одесі, де він збирав чималу глядацьку аудиторію. Утім у нинішніх умовах, коли і командам-учасницям — «Шахтарю» та «Динамо» відповідно, і вболівальникам потрібно дотримуватися визначених медичним протоколом протиепідемічних заходів, столичний «Олімпійський» виглядає найбільш оптимальним варіантом.
 
Не так давно Міністерство охорони здоров’я дозволило футбольним шанувальникам повернутися на трибуни стадіонів, щоправда, у кількості, котра не перевищує 25% від загального числа місць.
 
Із точки зору маркетингу продаж чверті квитків на одеський стадіон «Чорноморець», який загалом розрахований на 34 тисячі глядачів, виглядав би справою не надто прибутковою. Натомість навіть в умовах коронавірусних обмежень чергове українське класико на НСК «Олімпійський» може зібрати непогану аудиторію.
 
Подейкують, що на стадіон можуть пустити близько десяти тисяч глядачів. І хоча організатори поєдинку вже заявили, що отримані гроші від продажу квитків не покриють витрати, котрі будуть пов’язані з виконанням приписів медичного протоколу, а рішення відкрити двері «Олімпійського» для уболівальників називають політичним, десятитисячна армія вболівальників у будь-якому разі стане хорошою окрасою завжди гарячого українського класико.
 
Попри те, що в майбутньому матчі динамівці можуть мати цілком очевидну перевагу власного майданчика, у таборі «гірників» проти подібного рішення директорату УПЛ не виступають. Ба більше, у «Шахтарі» футбольну арену столичного «Олімпійського» вже називають рідною.
 
«Уже кілька місяців наша команда проводить на цьому стадіоні домашні матчі. Тому ми ведемо перемовини з керівництвом НСК «Олімпійський» про довготерміновий контракт», — заявив генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін.
 
Попри те, що президент «Динамо» Ігор Суркіс аж ніяк не в захваті від подібних новин і, подейкують, відкинув пропозицію «гірників» на двох ділити «Олімпійський», керівництво «Шахтаря» активно працює над тим, аби досягнути своєї мети.
 
Оскільки НСК «Олімпійський» перебуває в підпорядкуванні державних структур, то й домовляється Сергій Палкін у першу чергу з представниками спортивного міністерства.
 
А для них у «гірників» є вагомий аргумент.
 
«Хочемо зробити на «Олімпійському» газон європейського рівня. Від цього буде добре й збірній України. Це питання ми вже обговорювали з Андрієм Шевченком. Щодо «Динамо», то за ними залишається пріоритетне право на вибір ігрового дня, якщо згідно з календарем наші матчі випадають на одне й те саме число», — відзначив Палкін.