У Черкасах відкрили Центр розвитку дитини

29.07.2020
У Черкасах відкрили Центр розвитку дитини

Навчання у Черкаському центрі розвитку дитини завжди цікаве дітворі. (Фото з сайта Черкаського центру розвитку дитини.)

У Софійки Кривошеї, якій незабаром виповниться чотири рочки, сьогодні урок у школі.
 
 
Так маленька черкаська дівчинка називає міський Центр розвитку дитини STREAM, куди вони з мамою Людою ходять із великим задоволенням. 
 
 
Недавно цей Центр у Черкасах відкрила педагог Олена Лугіна. 
 
 
«Нині у нас навчається вісім діток, загалом дві групи маленьких учнів. Але з вересня таких малюків буде більше, оскільки їхні батьки вже подали заяви», — розповідає «Україні молодій» засновниця Черкаського центру розвитку дитини Олена Лугіна.
 
За її словами, ідея відкрити таку школу для малюків виникла у неї ще в той час, коли викладала англійську на курсах підготовки дітей до школи. І недавно цю задумку їй таки вдалося реалізувати.
 
«Показати діткам світ в усіх його барвах — така альтернативна дошкільна освіта нині на часі. Тож малюків від чоти­рьох до шести років ми комплексно готуємо до школи. Заняття проводимо двічі на тиждень по дві години. Робимо перерви, щоб малі не втомлювалися, а мали змогу переключити свою увагу, відпочити», — веде далі пані Олена.
 
І додає, що в них тут багато дидактичних ігор, уроки проходять в ігровій формі, адже дітям цікаво пізнавати світ через гру. Вони вчаться читати, малюють, ліплять, вирізають, клеять, розвиваючи моторику рук, вивчають англійську мову, педагоги Центру допомагають їм розвивати й математичні здібності, ознайомлюють із різними видами мистецтва.
 
А ще у Центрі проводять природні досліди, приміром наочно пояснюють малечі властивості води, як рухається сонце, яким є повітря, грунт. 
 
«Досліди дивують, допомагають зібрати інформацію, встановити зв’язки й залежності, зрозуміти, як взаємодіють тварини і рослини, жива і нежива природа», — пояснює пані Олена.
Між заняттями, уточнює вона, влаштовуються руханки, фізкультхвилинки під музику, діти співають і танцюють. 
 
«Днями просто малювали пальчиками. Емоцій було море», — ділиться враженнями Олена Лугіна. 
 
Вона переконана, що в дошкільній освіті майбутнє — за інженерним мисленням, тому навчальний процес у Центрі розвитку дитини сформовано ще й так, щоб навчати малечу конструюванню.
 
«Наші діти мають можливість спостерігати світ таким, яким він є насправді, — величезним, неосяжним, сильним, могутнім, але водночас тендітним і вразливим», — підсумовує засновниця Центру розвитку дитини.