Скандал з побиттям судді: почесного президента «Агробізнесу» пожиттєво відсторонили від футболу

29.07.2020
Скандал з побиттям судді: почесного президента «Агробізнесу» пожиттєво відсторонили  від футболу

Футболісти «Агробізнесу» переграли прямого конкурента й зберегли місце у призовій трійці. (Фото пресслужби ФК «Волинь».)

Нинішній чемпіонат України в першій лізі абсолютно не схожий на всі попередні.
 
 
Одразу сім команд веде боротьбу за три путівки до елітного дивізіону, тож не дивно, що в умовах такого турнірного напруження навколо першості створилася потужна зона турбулентності.
 
 
Одним із тих, хто потрапив до цього бурхливого виру, став почесний президент «Агробізнесу» Олег Собуцький.
 
 
Після матчу його команди проти «Минаю» головний арбітр цього протистояння звернувся до правоохоронних органів про побиття, звинувативши в цьому саме власника «Агробізнесу».
 
Як не намагалися у Волочиську довести, що суддю побили інші люди, проте КДК УАФ пожиттєво заборонив Собуцькому (який до того ще й мав статус віце-президента УАФ) займатися будь-якою діяльністю, пов’язаною з футболом.
 
Покарали у вітчизняній футбольній асоціації й сам клуб, заборонивши «Агробізнесу» проводити домашні матчі на своєму стадіоні, де, за твердженням Контрольно-дисциплінарного комітету, відсутні належні умови для створення безпеки учасників футбольних змагань.
 
Утім і поза рідними стінами команда з Волочиська продовжує перемагати, зберігаючи таким чином місце в призовій трійці. У минулому турі, до слова, підопічні Олександра Чижевського, приймаючи свого опонента в місті Винники, розгромили луцьку «Волинь», котра також претендує на підвищення у класі.
 
Інший футбольний функціонер, який, перебуваючи в турбулентному вихорі, може позбутися своєї посади, — це президент ПФЛ Сергій Макаров.
 
Днями на офіційному сайті ФК «Прикарпаття» з’явився відкритий лист, у якому йдеться про те, що 24 клуби ПФЛ висловили недовіру її чинному очільнику, звинувативши того в непрофесіоналізмі.
 
«Своєю неорганізованістю та неможливістю винайдення компромісу серед клубів під час обумовленої коронавірусом тривалої паузи, відсутністю чіткої позиції як керівника організації та пасивністю у винайдені шляхів повернення до футболу Сергій Макаров призвів до розколу та конфліктної ситуації серед клубів ПФЛ», — йдеться у відкритому зверненні.
 
Іще одним наслідком його некомпетентності, як твердять підписанти, стало перетворення ПФЛ у фінансово неспроможну організацію без будь-яких заощаджень, яка самостійно не може об’єднати клуби та забезпечити проведення футбольних змагань.
 
Відтак 24 клуби ПФЛ, посилаючись на Статус організації, внесли до порядку ден­ного наступної Конференції ПФЛ питання щодо висловлення недовіри президенту ПФЛ, а також закликають провести фінансовий аудит ліги, очолюваної Сергієм Макаровим. Раніше очільник ПФЛ уже заявляв, що не тримається за крісло, проте просить учасників Ліги діяти згідно з регламентними нормами організації.