На Донбасі зафіксовано 60 ворожих обстрілів за минулі чотири доби

21.07.2020
На Донбасі зафіксовано 60 ворожих обстрілів за минулі чотири доби

За минулі чотири доби захисниками України було знищено шістьох та поранено стільки ж загарбників.

За минулі чотири доби збройні формування Російської Федерації, їхні найманці та посіпаки понад 60 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілює наші позиції, використовуючи всю наявну зброю, зокрема й заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 152 мм і 122 мм, 120-мiлiметровi та 82-мiлiметровi міномети. По всій лінії фронту працюють ворожі снайпери. 
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог відкривав вогонь по захисниках Луганського, Миронівського, Новозванівки, Новотошківського, Оріхового. Ці дні противник прицільно гатив iз важкої артилерії 122 мм та з мінометів 120-го калібру, по опорних пунктах наших оборонців неподалік Хутору Вільний і Причепилівки.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» найгарячіше було поблизу Старогнатівки, Водяного, Авдіївки, Мар’їнки, Талаківки, Гнутового. Також противник обстріляв позиції українських захисників біля Лебединського, Новоселівки Другої, Верхньоторецького, Опитного, Кам’янки, Пищевика та Широкиного.
 
Також 18 липня збройні формування РФ з боку Петрівського зі стрілецької зброї обстріляли ділянку розведення сил i засобів №3 Богданівка. 
 
За минулий період унаслідок ворожих обстрілів поранення отримали п’ятеро українських військовослужбовців. 
 
На ресурсах противника з’явилася інформація, що бойовики знайшли і доставили на свою територію тіло третього українського військовослужбовця, загиблого під Зайцевим під час спроби евакуації тіла командира. В понеділок опівдні українська сторона ще не мала підтвердження щодо евакуації тіла та його ідентифікації. Немає ще офіційного підтвердження щодо того, що тіло, яке минулої суботи передали бойовики, дійсно належить парамедику Миколi Іліну. Втім, за неофіційною інформацією та за словами побратимів, то дійсно таки він. 
 
Окупанти отримали адекватну відповідь від наших підрозділів. За даними розвідки, за минулі чотири доби було знищено шістьох та поранено стільки ж загарбників.
 
Варто зазначити, що, за даними osint-розвідки (розвідка за відкритими джерелами), минулі пару тижнів на окупованих територіях перебувала група з 20 російських військових «інспекторів», які посилену увагу приділили вивченню маріупольського та горлівського напрямків, зокрема, щодо питань розстановки сил, укріплення позицій, підвезення боєприпасів, тилового забезпечення.
 
Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Західний i Південний військові округи Міністерства оборони РФ, 1-й та 2-й армійські корпуси якого і є так званою «армією ОРДЛО», були підняті по тривозі для перевірки боєготовності. На нашу думку, однією з основних задач навчань було злагодження підрозділів на оперативному рівні, і заодно — здійснення тиску на керівництво України в процесі підготовки зустрічі в нормандському форматі.