Мадридський «Реал» уперше за три роки після переходу Роналду до «Ювентуса» став чемпіоном

21.07.2020
Мадридський «Реал» уперше за три роки після переходу Роналду до «Ювентуса» став чемпіоном

Євген Шахов забив дебютний м’яч за «Лечче». (Фото з сайта: sport.24tv.ua.)

Першою із топ-ліг, які вийшли з карантинної паузи (у Франції, нагадаємо, сезон завершили достроково), до фінішу дійшла іспанська Ла Ліга: доволі прогнозовано чемпіоном став мадридський «Реал», який після рестарту сезону не виграв лише один матч, та й той — в останньому турі у «Леганеса», коли першому місцю вже нічого не загрожувало.
 
 
Натомість «Барселону», яка у підсумку стала другою, сколихнули не лише ігрові (три нічиї із слабшими за рангом суперниками та поразка від «Осасуни»), а й кадрові проблеми: після першого з 2014 року сезону без внутрішніх трофеїв дуже близький до відставки наставник «блау-гранас» Кіке Сетьєн.
 
 
Слабкою втіхою для каталонських фанатів можуть бути нагороди найкращого бомбардира та асистента чемпіонату для багаторічного лідера «Барси» Ліонеля Мессі. Але сам 6-разовий володар «Золотого м’яча» визнає, що «не одержимий індивідуальними призами». 
 
«Завжди кажу, що я не одержимий індивідуальними нагородами. Сьомий «трофей Пічічі» був би набагато приємнішим, якби ми виграли Ла Лігу», — підкреслив 33-річний аргентинець.
 
Уже цієї неділі завершиться сезон і в АПЛ: чемпіонської інтриги вже давно немає, проте до останнього триває боротьба за зону Ліги чемпіонів (між «Челсі», «Лестером» та «МЮ) і ЛЄ (між «Тоттенхемом», «Вулверхемптоном», «Шеффілдом», «Бернлі» та «Арсеналом»).
 
«Каноніри», до речі, мають ще й запасний аеродром — вони вийшли у фінал Кубка, перемога в якому гарантує місце у груповому турнірі другого за престижністю клубного турніру Європи.
 
У півфіналі Кубка підопічні Артети дещо несподівано здолали «Ман.Сіті» Олександра Зінченка — вихованець «Шахтаря» цього разу залишився у запасі.
 
Майже гарантував собі місце в еліті «Вест Хем» Андрія Ярмоленка, обігравши прямого конкурента («Уотфорд»), але 30-річний форвард має невеликий вплив на результати команди: Ярмола знову вийшов на поле лише за 10 хвилин до фінального свистка.
 
Результативним вийшов минулий тиждень для українських легіонерів у Серії А.
 
Якщо до голів та асистів хавбека «Аталанти» Руслана Маліновського вже почали звикати (цього разу — гол та дві передачі у поєдинку з «Брешією»), то півзахисник «Лечче» Євген Шахов відзначився за свій клуб уперше в сезоні.
 
Щоправда, його результативний постріл не допоміг команді зіграти хоча б унічию з «Фіорентиною».
 
А після поразки прямому конкуренту — «Дженоа» — «жовто-чорні» відстають від рятівного 17-го місця уже на 4 пункти.