Черкащанам відбудують зруйновану 20 років тому вулицю Сержанта Жужоми

24.06.2020
Незабаром стартує довгоочікуване будівництво твердого покриття по вулиці Сержанта Жужоми в Черкасах.
 
Ця дорога з’єднує досить велелюдні вулиці Героїв Дніпра та Гагаріна, але на її капітальну реконструкцію жителі міста чекали більше двадцяти років.
 
Як запевнили у департаменті архітектури та містобудування Черкаської міської ради, наразі вже визначений підрядник, який виконуватиме роботи — ПП «Дорстрой».
 
Це підприємство відоме вдалим утіленням проєкту реконструкції прирічної вулиці Героїв Дніпра і наразі працює над ремонтом вулиці Сумгаїтської.
 
«На вулиці Сержанта Жужоми, яка станом на сьогодні майже непроїзна, планується в першу чергу побудувати нове асфальтне покриття», — говорить директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін.
 
За його словами, також під час реконструкції передбачено будівництво нових комфортних тротуарів і велодоріжки, освітлення, зупинок громадського транспорту й озеленення. Довжина ділянки реконструкції — 416 м. Ширина проїжджої частини становитиме 9 метрів.
 
Передбачено дві смуги руху шириною по 3,75 метра. На перетині з вулицею Гагаріна плануємо облаштувати кільце, яке посприяє безпечнішому руху автомобілів на перехресті.
 
У черкаській міській раді повідомили, що на реконструкцію вулиці Сержанта Жужоми цьогоріч у бюджеті передбачено 7,6 млн грн при загальній потребі 25 млн гривень. Тож у першу чергу візьмуться за ділянку вiд вулиці Героїв Дніпра до середини об’єкта, де зовсім відсутнє дорожнє покриття.
 
Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко сподівається, що капітально відремонтована влітку вулиця Сержанта Жужоми стане не гіршою за вулицю Героїв Дніпра, набережними тротуарами якої так полюбляють прогулюватися містяни.