Через пункт пропуску терористів на Донбасі прорвалося більше сотні людей

24.06.2020
Державна прикордонна служба України повідомила, що в понеділок на КПВВ «Новотроїцьке» впродовж дня пропуск з окупованої території проходив повільно.
 
Однак ближче до закриття люди з окупованої території почали масово прибувати.
 
«Вони пояснили, що окупаційна влада спочатку анонсувала відновлення пропуску на дорожньому коридорі «Донецьк—Маріуполь», а потім блокувала можливість перетнути лінію розмежування. Люди кажуть, що, не витримавши багатогодинного очікування, прорвалися через блокпост окупантів і попрямували до сірої зони», — йдеться в повідомленні.
 
Прикордонники останню людину оформили вже після 21:00.
 
Українська сторона пропустила на захоплені території авто з чотирма людьми та чотирьох пішоходів. Авто повернулося першим: бойовики нікому не дозволили рухатися далі через пункт пропуску «Оленівка».
 
Ще 10 червня українська влада відкрила КПВВ у Мар’їнці та Станиці Луганській у режимі з 11:00 до 14:00. А окупанти відмовилися відновити пропуск людей.
 
12 червня після негативної реакції громадян на блокування руху через КПВВ підконтрольна РФ окупаційна «влада» висунула неприйнятні умови, щоб завадити дітям з ОРДЛО вступати до вишів України.
 
А 15 червня терористи на Донбасі знову заблокували функціонування гуманітарних дорожніх коридорів через КПВВ «Станиця Луганська» та КПВВ «Мар’їнка».
22 червня відновив роботу контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду в Донецькій області «Новотроїцьке».