На День батька в Чикаго застрелили 14 і поранили більше сотні людей

24.06.2020
Минулих вихідних у США відзначали День батька. Свято «вдалося»: загинули чотирнадцять осіб (п’ятеро — неповнолітні), а сто чотири отримали поранення.
 
Наймолодшою жертвою стрілянини став трирічний хлопчик. Але місцева газета «Чикаго Сан Таймс» звертає увагу: минулі вихідні були менш кривавими, ніж останній вікенд травня, коли в місті від вогнепальної зброї загинуло 24 особи.
 
То були найсмертельніші вихідні за багато останніх років, зазначив глава поліції Чикаго Девід Браун.
 
Останню дитячу жертву стрілянини зареєстровано у понеділок, 22 червня, у західному передмісті Остін. 15-річний хлопець отримав поранення в ногу, грудну клітку та живіт, від яких помер у шпиталі.
 
У суботу ввечері в тому ж Остіні застрелили 13-річну дівчинку, яка вдома дивилася телевізор, а двох інших підлітків поранили. Того ж дня загинув трирічний хлопчик, який під час поїздки автомобілем стріляв у свого батька, але влучив у себе. І в ту ж суботу загинуло ще два підлітки.
 
За інформацією чиказьких ЗМІ, цьогорічного Дня батька застрелено найбільше людей за останній рік. Це все — наслідок безконтрольного володіння зброєю, яке відстоює президент Трамп та значна частина американського суспільства. Тим часом згаданий вище начальник поліції Чикаго Девід Браун вважає, що винні «банди, зброя та наркотики».