США передають Україні військове обладнання на десятки мільйонів доларів

19.06.2020
Управління оборонного співробітництва посольства США в Україні отримало обладнання для передачі українським партнерам.
 
 
Про це повідомило посольство США в Україні.
 
 
Серед обладнання — рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin («Дротики»), загалом військової техніки на суму понад 60 мільйонів доларів.
 
«Допомога США у сфері безпеки та співпраці з Україною триває навіть під час COVID-19!» — зазначається у публікації на сторінці посольства у «Фейсбуці». У заяві сказано, що українська сторона вже отримала згадане військове обладнання.
 
«США постійно стоять поряд з Україною, коли йдеться про підтримку її суверенітету та територіальної цілісності в умовах російської агресії», — констатується у заяві дипломатичного представництва США в Україні.
 
Ракети «Джавелін» вартістю приблизно 47 мільйонів доларів прибули з США в Україну вперше у квітні 2018 року. У жовтні минулого року Державний департамент США схвалив продаж 150 цих ракет в Україну на суму понад 39 мільйонів доларів США.
 
Сполучені Штати передають зброю Україні у зв’язку зі збройною інтервенцією Росії та її підтримкою сепаратистського руху, що триває з 2014 року в частині Донецької та Луганської областей.