На ринку у Пекіні зафіксували спалах захворювання на коронавірус

16.06.2020
На ринку у Пекіні зафіксували спалах захворювання на коронавірус

Новий спалах хвороби знову ізолював пекінців. (Фото з сайта 112.ua.)

Національна комісія охорони здоров’я КНР у неділю зареєструвала 57 нових випадків COVID-19. 36 iз них пов’язані зі спалахом на оптовому ринку продовольства в Пекіні.
 
Ринок закрили ще 13 червня, а в 11 сусідніх житлових кварталах запровадили жорсткий карантин. Це перші нові підтверджені випадки у столиці Китаю за понад п’ятдесят днів.
 
При цьому Китай не зараховує до загальної статистики випадки безсимптомного перебігу хвороби.
 
Найiмовірніше джерело, місцевий ринок Сіньфаді, — місце, де торгували сирим м’ясом і рибою. Наразі там проводиться дезінфекція.
 
За попередніми даними аналізів, вірус виявлено на дошках. Закрито також ринок морепродуктів по сусідству, де побував один із відомих заражених.
 
Не відкрилися в понеділок, 15 червня, дев’ять шкіл і дитячих садків. Влада змінила маршрути громадського транспорту в районі, перекрили в’їзд на автотрасу поблизу. З суботи призупинено і щойно відновлений внутрішній туризм. Усі поїздки в столицю вже скасовані.
 
Перший діагностований випадок COVID-19 за два місяці в китайській столиці було виявлено в четвер. Інфікований не полишав останнім часом меж КНР.