Щорічну сесію Генасамблеї ООН у вересні пропонують провести онлайн

12.06.2020
Голова Генасамблеї ООН Тіджані Мухаммад-Банде звернувся до країн, що входять до організації, з пропозицією провести заплановану на 22-29 вересня сесію в онлайн-режимі.
 
Про це йдеться в його листі до країн-учасниць, інформує агенція «Франс пресс».
 
Країни мають надіслати записи промов своїх лідерів тривалістю не більше 15 хвилин за 5 днів до початку роботи сесії. Передбачається, що в залі Генасамблеї покажуть заздалегідь записані виступи без особистої участі лідерів держав у засіданні.
 
«Я припускаю, що обмеження на міжнародні поїздки та проведення масштабних зустрічей за особистої участі лідерів держав через пандемію COVID-19, можливо, в тій чи іншій мірі все ще діятимуть у вересні 2020 року», — написав Мухаммад-Банде.
 
Особисто присутніми на сесії Генасамблеї зможуть бути один або два дипломати від кожної делегації. Генеральна Асамблея ООН є найбільшими дипломатичними зборами у світі і включає в себе сотні паралельних заходів і двосторонніх або багатосторонніх зустрічей світових лідерів.
 
Вона ніколи не скасовувалася з часів заснування ООН у 1945 році, але переносилася у 2001 році через теракти 11 вересня в США і в 1964 році — через фінансову кризу, нагадує «Радіо «Свобода».