Земельна комісія Київради проголосувала за забудову Чкалівського скверу

12.06.2020
Земельна комісія Київради проголосувала за забудову Чкалівського скверу

Небайдужі кияни обурені поновленням договору оренди ділянки землі біля Чкалівського скверу в центрі столиці.

Колись найзеленіше європейське місто з кожним роком усе більше перетворюється на потворний бетонний агломерат.
 
І цим наша столиця завдячує безвідповідальним чиновникам і жадібним забудовникам. 
 
Черговим «подарунком» киянам стало проголосоване земельною комісією Київради рішення шодо поновлення договору оренди ділянки землі біля Чкалівського скверу в центрі міста.
 
Там заплановано звести чергову висотку. Унаслідок цього сквер (якщо від нього щось залишиться) стане прибудинковою територією 14-поверхового будинку.
 
На сполох забили небайдужі кияни: активістка Галина Плачинда опублікувала поіменний список 14 «героїв» — членів Київради, котрі проголосували за це ганебне рішення. І лише двоє — Владислав Турець (депутатська фракція «Солідарність», округ №70) та Іван Картавий (депутатська фракція «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», округ №39) — проголосували проти поновлення договору.
 
 
Нагадаємо, що в 2017 році на двох ділянках, площею 0,3 гектара та 0,05 гектара, що належать Інституту геології НАН України і примикають до скверу імені Чкалова на розі вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького, почалися будівельні роботи. Інвестує це будівництво така собі компанія «Ділайвест», яка наразі з легкої руки депутатів готова «освоювати» й територію скверу.
 
Найобурливіше, що Київ­рада має достатньо підстав для розірвання договорів. Бо порушень накопичилося більш ніж достатньо: незаконне об’єднання трьох ділянок, будівництво на основній ділянці не дозволяється цільовим призначенням ділянки, самозахопленя частини скверу...
 
До слова, дещо раніше земельна комісія підтримала проєкт рішення про розірвання договору із забудовником, який підготувала депутатка Ольга Балицька, але Київрада... тричі «не встигла» його розглянути! Виникає запитання: чому київські депутати так інтенсивно торпедують рішення, явно йдучи проти здорового глузду й наражаючись на негативний суспільний резонанс?
 
Можливо, в них є якісь свої інтереси? І як можна зазіхати на єдиний історичний парк старого міста з дерев’яними скульптурами київської ініціативи, пам’ятниками Чкалову та Олесю Гончару та одним із семи знаменитих великих фонтанів Термена, який раніше стояв на Софіївській площі?