На Черкащині затримали групу колишніх правоохоронців-браконьєрів

29.05.2020
На Черкащині затримали групу колишніх правоохоронців-браконьєрів

Це риба.

На Черкащині затримали колишнього працівника органів внутрішніх справ i його дев’ятьох спільників, які займалися незаконним виловом риби на території Кременчуцького водосховища.
 
 
Як повідомили «УМ» в обласній поліції, правоохоронці вилучили у затриманих близько 40 тонн риби, понад 80 кілометрів риболовецьких сіток, «чорну» бухгалтерію, професійні електролови, незареєстровану зброю, автомобілі, човни, майже 500 тисяч гривень i 17 тисяч доларів.
 
 
«У кожного в цій групі були чітко розподілені ролі, кожен відповідав за свій напрям діяльності: робота з браконьєрами, закупівля незаконно виловленої риби, безпосередній її вилов та оптовий збут», — розповідають черкаські правоохоронці.
 
А це за рибу гроші.
 
Кажуть, що добовий обіг риби вираховували тоннами. Діяли зловмисники під прикриттям офіційно зареєстрованого приватного підприємства.
 
Отримавши необхідні дані, що підтверджують протиправну діяльність громадян, працівники поліції Черкаської області, під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури, із залученням спецпризначенців КОРД, батальйону поліції особливого призначення, роти з обслуговування водних об’єктів управління патрульної поліції, працівників Державної екологічної інспекції Центрального округу та підрозділів УДСНС області провели спецоперацію, в результаті якої припинили діяльність злочинної групи. 
 
«Спецоперація тривала кілька днів та одночасно проходила і на воді, і на суші. Правоохоронці провели серію обшуків за місцем проживання фігурантів i в місцях зберігання та перероблення риби», — наголошують у поліції.
 
Наразі вирішують питання про оголошення фігурантам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України — незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, вчинене групою осіб за попередньою змовою.