Кличко бігтиме замість благодійника: «Пробіг під каштанами» відбудеться у новому форматі

26.05.2020
Традиційно 27 років поспіль в останню неділю травня у Києві охочих збирав благодійно-спортивний захід «Пробіг під каштанами».
 
Його метою з 2002 року був збір коштів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. І цього непростого року 31 травня бігуни стартують у новому форматі благодійної ініціативи #ПробігОNлайн.
 
Цього року оргкомітет проєкту вирішив направити кошти на боротьбу з Covid-19. Реципієнтами #ПробігОNлайн є українські лікарі та медичні заклади: Центр дитячої кардіології та кардіохірургії i лікарні, про які інформує МОЗ України на своєму ресурсі.
 
Керівниця проєкту Галина Філімонова поділилася з «Україною молодою» деталями проведення 28-го «Пробігу під каштанами»: «Новий формат дає можливість кожному українцю взяти участь у дійстві. Реєстрація відбувається в електронному режимі на офіційному сайті проєкту probіg.kiev.ua, а сума благодійного внеску становить 100 гривень. Долучитися можна індивідуально кожному або ж командою від 30 осіб. Реєстрація триватиме включно до 31 травня».
 
Як відбуватиметься захід? У неділю, 31 травня, о 10-й годині ранку учасники мають зайти на офіційну сторінку сайта або ж на один із профілів Пробігу в соціальних мережах (Instagram, Facebook).
 
«Зараз тривають перемовини з одним із міських телеканалів. Можливо, відбуватиметься телетрансляція, яка дасть можливість розширити аудиторію залучених до заходу. Цей захід є частиною святкування Дня Києва, а враховуючи карантинні обмеження, хоча б у такому форматі хочемо долучити більше людей», — розповіла Галина Філімонова. 
 
Організатори в прямому ефірі розповідатимуть історії створення проєкту та започаткування окремих стартів. Кульмінацією всього буде п’ятикілометровий забіг команди амбасадорів, які подолають дистанцію за кожного благодійника. 
 
Тренеркою цьогорічної незвичайної команди й однією з амбасадорок є олімпійська призерка Христина Струй. Разом iз нею долатимуть кілометри, зокрема, Наталія Лебедєва — учасниця та переможниця перших пробігів, починаючи з 1993 року; Вадим Гутцайт — міністр молоді та спорту і Віталій Кличко — київський мер-боксер. До амбасадорів долучиться й один із представників команди «Нескорених», із кандидатурою якого ще не визначилися.
 
«Карантинні заходи послаблюють, і може виникнути запитання від людей: «Чому ми не можемо вийти на пробіг?». Ви можете. Однак ми як офіційна організація не агітуємо виходити саме 31 травня. Минулого року офіційно зареєстрованих учасників було понад 20 тисяч, а загалом у той день на майдані Незалежності перебувало близько 40 тисяч. Ми хочемо уникнути скупчення людей», — каже Галина Філімонова. 
 
Кількість цьогорічних учасників i сума благодійних коштів станом на 21 травня вже налічує 887 благодійників i 86 тис. 472 гривні внеску, уточнили організатори.
 
Діана ТРИХЛІБ