Коронавірус: «Ціну правди» та «Черкаси» можна буде знову подивитися на великих екранах

26.05.2020
Коронавірус: «Ціну правди» та «Черкаси» можна буде знову подивитися на великих екранах

«Захар Беркут» теж повернеться у кінотеатри. (Фото з сайта Film.UA.)

У зв’язку з пандемією коронавірусу основні кіновиробники зупиняють знімальні процеси та переносять виходи вже готових стрічок.
 
 
Із цих причин після закінчення карантину кінотеатри України не матимуть змоги демонструвати свіжий контент та будуть вимушені шукати альтернативні шляхи наповнення репертуару.
 
 
Тому один із лідерів кіноринку України Film.UA Group пропонує «антикризовий пакет» — повернути до повторного прокату свої найуспішніші стрічки. 
 
«Група компаній Film.UAGroup не може стояти осторонь критичних проблем галузі та пропонує кінотеатрам свій «антикризовий пакет». До нього входять такі повнометражні картини Film.UA, як «Сторожова Застава», «Викрадена Принцеса: Руслан і Людмила», «Захар Беркут», «Ціна правди», «Скажене весілля» та «Скажене весілля 2», йдеться у пресрелізі компанії. 
 
Згідно з умовами пакета, кінотеатри на безоплатній основі матимуть змогу демонструвати стрічки із запропонованого переліку, самостійно визначаючи їх кількість, обсяги та періоди показів. При цьому Film.UA Distribution, як правовласник та дистрибутор цих фільмів, не буде претендувати на свою частку від реалізованих квитків.
 
Крім цих фільмів, кінотеатрам пропонується продовжити покази воєнної екшн-драми «Черкаси», прокат якої був перерваний карантином та, відповідно, закриттям кінотеатрів. 
 
Заступник директора з культурних проєктів і комунікацій у мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм» та директорка комунальної «Ліри» Ірина Плехова вважає, що запропоноване компанією Film.UA є можливим варіантом на етапі поступового повернення глядачів у глядацьку залу.
 
«На жаль, на сьогодні складно спрогнозувати, у який спосіб відкриватимуться кінотеатри після карантину. Нині ми чекаємо офіційної інформації і, найголовніше, рекомендацій щодо санітарних умов для кінотеатрів. Звісно, репертуарне питання надзвичайно важливе. І пропозиція від компанії Film.UA є однією з можливих на етапі поступового повернення глядачів у глядацьку залу. Тим паче що частина запропованих фільмів мала досить скромний розпис у національному прокаті. 
 
Серед фаворитів із запропонованого списку, на які повторно чекають глядачі наших кінотеатрів, — «Черкаси», «Ціна правди» та «Захар Беркут». Сьогодні складно спрогнозувати, чи наші опитування справдяться. Адже за період карантину в глядачів була можливість переглянути фільми онлайн. Однак з упевненістю можемо говорити, що ми розраховуємо на те, що і повторний прокат, і прокат нових стрічок українських виробників зіграють важливу роль у відновленні кінопрокату в Україні», — прокоментувала «Україні молодій» Ірина Плехова.
 
«На жаль, поки нам складно говорити про конкретні терміни повернення до роботи, бо це питання лежить у площині урядових рішень», — додала вона.
 
«Ми у Film.UA Group добре розуміємо, в яких умовах опинилася індустрія кіно і зокрема — кінотеатри. Також ми знаємо, що глядачі з нетерпінням чекають на можливість прийти в кіно — багато хто долучився до акцій під час карантину і придбав квитки «на потім» в улюблені кінотеатри. Нашою акцією ми теж підтримуємо роботу кінотеатральних партнерів по всій Україні, а глядачів заохочуємо повертатися в кіно на найкращі українські фільми», — розповідає керівниця напрямку кінотеатральної дистрибуції Film.UA Group Надія Коротушка.