Сергій Стаховський взяв участь у виставковому турнірі в Будапешті

26.05.2020
Сергій Стаховський взяв участь у виставковому турнірі в Будапешті

На «Кубку Будапешта» Сергій Стаховський відсвяткував перемогу лише в одному з чотирьох зіграних поєдинків. (Фото з сайта xsport.ua.)

Поки в тенісному сезоні офіційно оголосили про пролонгацію паузи до 31 липня, на європейському континенті поступово почали з’являтися окремі осередки тенісної активності.
 
 
У час, коли міжнародні кордони перебувають на замку, національні тенісні федерації проводять змагання внутрішнього рівня.
 
 
Приміром, у вівторок у Чехії стартує благодійний турнір за участі низки місцевих тенісисток, які мають світове визнання, — Кароліни та Крістіни Плішкових, Петри Квітової, Кароліни Мухової, Барбори Стрицової.
 
 
При цьому в сусідній Угорщині зусиллями доморощених тенісистів (за поодиноким винятком) розіграли «Budapest Kupa». Турнір, що мав виставковий характер, проходив без глядачів, однак з огляду на участь у ньому першого за рейтингом вітчизняного тенісиста Сергія Стаховського, він привернув увагу українських шанувальників тенісу.
 
Користуючись статусом місцевої зірки, можливість потрапити на трибуни отримав головний тренер будапештського «Ференцвароша» Сергій Ребров, який і був одним із головних уболівальників Стаховського.
 
Щоправда, своїх нечисленних фанів (серед яких була і дружина українського тенісиста) Сергій потішити особливо не зміг, вигравши лише один із чотирьох проведених на ґрунтових кортах Будапешта поєдинків.
 
Відзначимо, що сети на турнірі грали за скороченою програмою — до виграшу однією стороною чотирьох, а не шести (як у «класиці») геймів. Самі ж змагання мали статус змішаного парного турніру, на першому етапі якого шість тандемів були поділені на дві групи, де, окрім парних дуелей, грали ще й «одинаки».
 
У Будапешті Стаховський виступав у команді з уродженкою Угорщини Анною Бондар, котра, зрештою, й допомогла йому відсвяткувати єдиний успіх на турнірі.  Сергій та Анна взяли гору над «мікстом» Петера Надя та Тімеї Бабош — 4:2, 4:3 (7:5).
 
При цьому невдачами для Стаха завершилися його одиночні побачення з Надєм (4:1, 1:4, 2:4) та Мартоном Фучовичем (1:4, 2:4), а також програв він — у тандемі з Бондар — і двобій парі Фучович/Фанні Столлар (4:2, 1:4, 6:10), залишившись таким чином поза фінальною стадією. «Результат, звісно, не той, на який я розраховував, проте це хороший початок тенісного «камбеку». Дякую організаторам за можливість», — написав у своєму «Інстаграмі» Стах. 
 
Іще одним осередком відновлення тенісного життя на континенті стане Ірпінь, що під Києвом. Тут, на кортах тенісного центру ФТУ, 26 травня стартує жіночий турнір за участі відомих українських тенісисток — Лесі Цуренко, Марти Костюк, Людмили та Надії Киченок.
 
Загалом, восьмеро вітчизняних тенісисток упродовж п’яти днів змагатимуться за головний приз «UTF Ladies Invitational».
 
Як інформують організатори турніру, змагання проходитимуть за форматом підсумкових баталій WTA. Октет учасниць, зважаючи на персональний рейтинг кожної з тенісисток, поділять на дві групи. Після одноколового турніру мають визначитися по дві найкращі представниці кожної з «пульок», які в наступних півфінальній та фінальній стадіях і визначать переможницю.