На фронті знову загострення: окупанти мобілізують колишніх «ополченців» і резервістів

22.05.2020
Ситуація на фронті знову загострилася. Очільники окупаційних режимів заявили про рішення підвищити готовність своїх бойових підрозділів.
 
За інформацією з відкритих джерел, у Донецьку військкомати обдзвонюють колишніх «ополченців» на предмет їх­ньої готовності повернутися на службу. В Луганську вже мобілізовують резервістів.
 
Також, за даними розвідки, артилерія, 4-та та 7-ма бригади окупаційних військ разом із 6-м козачим полком у повній бойовій викладці у складі батальйонно-тактичної групи вийшли на позиції на стахановському напрямку. 
 
За минулі три доби збройні формування Російської Федерації 39 разів порушили режим припинення вогню. Збільшилася кількість обстрілів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм. Противник обстріляв наші позиції також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. 
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» росіяни потужно з різних видів озброєння гатили по наших позиціях неподалік Павлополя, Пісків, Кам’янки, Старогнатівки.
 
Біля Богданівки, Красногорівки, Тарамчука, Водяного противник застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. По околицях Красногорівки окупанти вели вогонь із мінометів 120-го калібру. Неподалік Мар’їнки загарбники задіяли снайперську зброю.
 
На луганському напрямку по українських захисниках, які виконують завдання в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу Оріхового, Кримського, Новотошківського ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових мінометів, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
 
Неподалік населених пунктів Південне, Шуми та Новоолександрівка російські найманці використовували міномети 82-го калібру. По околицях Кримського, Новолуганського, Луганського застосували станкові протитанкові гранатомети.
 
Унаслідок ворожих обстрілів шестеро військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. З них троє — бійці батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1». На жаль, командир батальйону «Луганськ-1» полковник поліції Сергій Губанов загинув. 
 
Речник МВС Артем Шевченко у Фейсбуці повідомив, що трагедія сталася вночі в четвер, 21 травня.
 
«Командир батальйону «Луганськ-1» полковник поліції Сергей Губанов помер у лікарні під час надання медичної допомоги після поранення підривом невідомого вибухового пристрою на околицях фронтового села Трьохізбенка на Луганщині під час патрулювання ввечері 20 травня 2020 року», — написав Шевченко. Троє бійців, які були з ним під час виконання службових та бойових завдань, отримали осколкові поранення. Їм надають допомогу лікарі військового шпиталю.
 
Наші військовослужбовці у відповідь рішуче застосували вогневі засоби та припинили ворожу активність. За даними розвідки, за цей період українські військовослужбовці знищили двох російських окупантів та щонайменше п’ятьох поранили.