Чиновниця міграційної служби Черкащини мала щомісячних хабарів до тисячі доларів

13.05.2020
Чиновниця міграційної служби Черкащини мала щомісячних хабарів до тисячі доларів

Чиновницю міграційної служби затримали з черговим хабарем. (Фото надане пресслужбою управління СБУ в Черкаській області.)

На Черкащині Служба безпеки України взяла на гарячому співробітницю районного відділу управління Державної міграційної служби України, яка організувала собі тіньову «зарплату».
 
 
Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога, прессекретар управління СБУ в області, за версією слідства, головний спеціаліст райвідділу міграційної служби налагодила механізм отримання грошей від громадян.
 
 
«Встановивши «таксу» в 4 тис. 800 гривень, вона «гарантувала» прискорене виготовлення біометричних паспортів.
 
За попепердніми підрахунками, щомісяця чиновниця так «заробляла» майже тисячу доларів США», — розповідає пані Катерина. Правоохоронці затримали хабарницю на робочому місці під час одержання чергової неправомірної вигоди. 
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання їй міри запобіжного заходу.Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, можливо, причетних до протиправної оборудки.
 
Операція з викриття хабарниці відбувалася спільно з Нацполіцією, під процесуальним керівництвом черкаської обласної прокуратури.