У Каневі щасливо завершилися десятигодинні пошуки пошуки 9-річної Софійки

13.05.2020
У Каневі щасливо завершилися десятигодинні пошуки пошуки 9-річної Софійки

Знайшли Софійку за п’ять кілометрів від дому. (Фото надане пресслужбою Черкаської обласної поліції.)

У Каневі щасливо завершилися пошуки 9-річної Софійки, яка несподівано зникла неподалік Шевченківського національного заповідника. Її шукали 10 годин.
 
 
Сонячна дівчинка пропала в канівському мікрорайоні Бессарабія-Монастирок.
 
 
Вона гралася з мамою на вулиці, і коли та відволіклася на декілька хвилин, дитина наче крізь землю провалилася.
 
 
Жінка спочатку намагалася знайти доньку самотужки. Коли пошуки не дали результатів, вона звернулася по допомогу.
 
«Одразу після звернення батьків на місці було створено оперативний штаб, до якого увійшли представники Канівського природоохоронного заповідника, рятувальної служби, поліції та Національної гвардії. Згодом, після звернення до місцевого населення, до пошуків долучилися також волонтери», — розповідає «УМ» речник головного управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.
 
За його словами, до пошуків були залучені 14 службових автомобілів та 99 осіб. Активну участь в обстеженні території взяли кінологи і група аерофоторозвідки ДСНС із квадрокоптером, обладнаним тепловізором. З батьками активно працювала психолог.
 
Ситуацію з пошуками дитини ускладнювали два чинники: значна площа заповідника — 45 гектарів, а також те, що дівчинка, яку шукали, належить до категорії дітей з особливими потребами.
 
До того ж довкілля — в гористій місцевості та оточене лісом. Тож учасники пошукових заходів розділилися на групи та прочісували територію, де зникла дитина, постійно збільшуючи радіус.
 
«Упродовж 10 годин пошуковими групами було обстежено 2,7 кв. км території заповідника. Зусиллями всіх зацікавлених служб та волонтерів дев’ятирічну Софійку о 20-й годині знайшли фахівці лісового господарства за п’ять кілометрів від будинку. Для обстеження дівчинку було передано до рук лікарів», — говорить Костянтин Петрович.