Українські військові на Донбасі зафіксували застосування росіянами ракетної зброї

08.05.2020
Українські військові на Донбасі зафіксували застосування росіянами ракетної зброї

Бійці ЗСУ регулярно дають ворогу адекватну відповідь. (Фото 93-ї ОМБр “Холодний Яр”)

Можна вважати, що військова агресія Російської Федерації отримала нове звучання: зафіксовано використання окупантами ракетної зброї.
 
 
Днями на околицях Павлополя, за кілька десятків метрів від житлових будинків, українські військовослужбовці виявили некеровану авіаційну ракету С-8.
 
 
За попередньою інформацією, її було випущено напередодні російськими окупаційними військами з напрямку населеного пункту Верхньошироківське.
 
 
На щастя, ракета не розірвалася. Ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Цей випадок було задокументовано відповідними слідчими органами, після чого інженерно-саперні підрозділи Збройних сил України знешкодили ракету на місці шляхом підриву.
 
За висновками фахівців, із високою часткою ймовірності запуск С-8 був здійснений із саморобної наземної пускової установки. Оскільки ракета є некерованою, очевидним є той факт, що окупанти цілили безпосередньо в напрямку населеного пункту. Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне ставлення до місцевого населення та свідомо наразили мирних громадян на небезпеку. 
 
Загалом за минулі три доби збройні формування Російської Федерації, їхні найманці та посіпаки 35 разів (лише за зафіксованими епізодами) порушили режим припинення вогню.
 
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.
 
Переважну більшість обстрілів зафіксовано на донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».
 
Противник вів вогонь по оборонцях Павлополя, Авдіївки, Слав’янки, Мар’їнки, Пісок, Тарамчука, Кам’янки Невельського, Новотошківського, Водяного, Старогнатівки, Широкиного, Верхньоторецького, Красногорівки, Богданівки.
 
Окрім цього, збройні формування росіян цілеспрямовано обстріляли ділянку розведення сил та засобів №3 Богданівка — Петрівське з мінометів калібру 82 мм. Українські військовослужбовці на цій ділянці вогонь у відповідь не відкривали.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» російські найманці вели вогонь по наших захисниках неподалік населених пунктів Попасна, Оріхове, Кримське, Південне.
 
Внаслідок ворожих обстрілів шестеро військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки, за цей період українські військовослужбовці знищили чотирьох російських окупантів та ще п’ятьох поранили.
 
Окрім цього, наші воїни знищили військову вантажівку противника. Завдяки відвазі та рішучості українських військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил ворог був змушений припинити свої злочинні дії.
 
Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.