Бригадир Іноземного легіону Дмитро Мартинюк з Хмельниччини помер від бойових поранень

05.05.2020
Бригадир Іноземного легіону Дмитро Мартинюк з Хмельниччини помер від бойових поранень

Бригадир Іноземного легіону Дмитро Мартинюк.

Бригадир Іноземного легіону Дмитро Мартинюк помер у військовому шпиталі міста Кламар поблизу Парижа від поранень, отриманих під час військової операції в Малі, повідомляє RFI (Міжнародне французьке радіо).
 
Президент Франції Емманюель Макрон висловив співчуття родині загиблого.
 
«Президент Республіки з глибокою повагою схиляється перед жертвою цього легіонера Першого іноземного мотострілкового полку, пораненого під час виконання своєї місії. Він висловлює щирі співчуття його родині та близьким», —ідеться в комюніке Єлисейського палацу. 
 
 
«Він помер за Францію під час виконання своєї бойової місії», — говориться в заяві штабу Сухопутних військ Франції.
 
23 квітня вантажівка-цистерна французьких збройних сил під час операції «Бархан» підірвалася в Малі на саморобній міні. Поранення отримали водій та командир екіпажу. Обох поранених доправили до Франції.
 
Другий військовий, за заявою Генштабу, перебуває в тяжкому, але стабільному стані. 
 
Дмитро Мартинюк, народжений 1991 року в місті Волочиськ Хмельницької області, вступив на службу до Першого мотострілкового полку Іноземного легіону в 2015 році. У 2017 році він брав участь у військовій операції в Джибуті.
 
В Малі у званні бригадира (відповідник єфрейтора чи молодшого сержанта) був командиром бронемашини, а також водієм вантажівки.
 
За даними Міноборони, Мартинюк не був одруженим і не мав дітей. Дмитро Мартинюк став 42-м французьким військовим, який загинув з початку французької військової операції в Малі проти джихадистів з 2013 року. Чисельність угруповання операції «Бархан» за цей час зросла з 4 тис. 500 до 5 тис.100 військовослужбовців.
 
Як повідомляла "УМ", минулого місяця на Донбасі загинуло четверо вояків ЗСУ. Про полеглих захисників України читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.