Може Зеленський нарешті побачить? Бойовики продовжують гатити по позиціях захисників України

14.04.2020
В суботу, 11 квітня, президент Зеленський перебував із робочою поїздкою у зоні проведення ООС.
 
Зокрема, побував на ділянці розведення сил і засобів сторін №3 «Петрівське». На офіційному сайті глави держави йдеться, що президенту доповіли, нібито останнім часом ситуація тут контрольована та спокійна.
 
На що він відповів: «Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли». Проте навіть офіційна статистика обстрілів, навпаки, свідчить про активізацію бойових дій.
 
У районах поблизу ділянок розведення за минулі чотири доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки здійснили 21+15+8 обстрілів позицій Об’єднаних сил.
 
Противник застосовував міномети 120-го і 82-го калібру, заборонені мінськими домовленостями. Окупанти також відкривали вогонь по наших опорних пунктах із протитанкового ракетного комплексу, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Зафіксовано активність снайперських груп та безпілотних літальних апаратів для скидання мін.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» зафіксовано обстріли російських найманців по наших захисниках поблизу Павлополя, Водяного, Красногорівки, Новомихайлівки, Авдіївки, Гнутового, Тарамчука, Старогнатівки, Опитного, Богданівки, Оріхового, Славного, Широкиного, Пісків, у районі сіл Пищевик, Тарамчук.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування РФ обстріляли наші опорні пункти поблизу Оріхового, Хутора Вільного, Новолуганського, Новоолександрівки, Попасної, Кримського, Золотого-5, Новгородського, Новозванівки, Новотошківського, Голубівського.
 
Внаслідок ворожих атак у кінці минулого тижня загинув солдат 93-ї омбр Олексій Купріков із Дніпропетровщини, а на Вербну неділю під Кримським убили ще одного українського воїна. Поранення за цей період отримали 9 військовослужбовців зі складу Операції Об’єднаних сил.
 
Злочинні дії російських окупантів не залишилися без адекватної відповіді. За підтвердженими даними розвідки Об’єднаних сил, наші підрозділи знищили двох російських найманців, іще десятьох поранили. Вмілими діями українські захисники примусили противника до відновлення режиму тиші на всіх ділянках лінії зіткнення.