Двоє місцевих бізнесменів придбали для смілянських лікарень два апарати ШВЛ

14.04.2020
Лікарні Смілянського району для порятунку важкохворих, уражених коронавірусом, мали тільки три апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ).
 
Засновник сільськогосподарської компанії «Агро-Рось», секретар політичної ради ВО «Черкащина» Анатолій Семинога власним коштом придбав у районну лікарню сучасний дороговартісний апарат ШВЛ, який допомагатиме рятувати людські життя.
 
Ще один апарат, але вже для міської лікарні, купив місцевий бізнесмен Віталій Лисенко. Вартість придбаного обладнання — по 500 тисяч гривень за один апарат.
 
За словами головного лікаря Смілянської центральної райлікарні Зої Зирянової, три апарати штучної вентиляції легень для району зовсім мало. Тож подаровані нові сучасні ШВЛ — це шанс врятувати комусь життя.
 
«На Смілянщині небайдужі люди об’єдналися задля збереження людського здоров’я та життя і підставляють своє плече допомоги. Хочу висловити їм величезну подяку», — підтвердила важливість такої доброчинності у скрутних для провінційних закладів охорони здоров’я обставинах голова Смілянської РДА Валерія Бандурко. Вона зауважила, що компанія «Агро-Рось» також виділила свій службовий автомобіль для роботи однієї з 
 
чотирьох мобільних бригад, створених у Смілянському районі. А ще закупила протиепідемічні комплекти одягу для районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Допомагають районній лікарні коштами, паливно-мастильними матеріалами, засобами захисту органів дихання та дезінфікуючими засобами у цей нелегкий час й інші місцеві підприємці — СТОВ «Надія», «Перемога», ПРАТ «Малобузуківський гранкар’єр» .
 
До речі, як повідомили у спільноті «Спільнодія Черкащини: здолати Covid-19», вже 22 благодійники долучилися до збору коштів на боротьбу з пандемією у Шевченковому краї і наразі вони зібрали майже 19 мільйонів гривень.
 
«Звісно, жертвують різні суми — від 14 мільйонів Миронівського хлібопродукту і до 100 гривень від приватної особи. Але кожна гривня для нас однаково важлива і ми щиро дякуватимемо кожному благодійнику. Ці кошти спрямовано на придбання апаратів штучної вентиляції легень та засобів індивідуального захисту для лікарів», — зазначають у «Спільнодія Черкащини: здолати Covid-19».