За минулі три доби бойовики 26 разів обстріляли позиції захисників України

10.04.2020
За минулі три доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 26 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. 
 
На донецькому напрямку російські окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм обстріляли наші позиції біля села Павлопіль та Гнутове,  а з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів — поблизу Мар’їнки та Старогнатівки.
 
Внаслідок гранатометного обстрілу Мар’їнки місцева мешканка отримала осколкове поранення в ногу. Жінку оперативно доставлено до міської лікарні м. Курахове та надано кваліфіковану медичну допомогу. 
 
На Луганщині збройні формування Російської Федерації обстріляли наші опорні пункти біля Новоолександрівки, Оріхового, Зайцевого, Новотошківського, Новозванівки. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення.
 
Українські захисники, тримаючи оборону, діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. 
 
Нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, окупанти здійснили підступний обстріл цивільного автомобіля біля міста Красногорівка.
 
За допомогою безпілотного літального апарата ворог скинув гранату ВОГ-17, яка розірвалася поруч із транспортним засобом одного з вітчизняних центральних телеканалів. Осколки влучили в бокове скло та кузов.
 
У салоні в цей час перебували представники ЗМІ та пресофіцерка одного з підрозділів ОС, яка їх супроводжувала.  На щастя, ніхто з журналістів та військовослужбовців не постраждав.
 
За попередніми даними розвідки, 8 квітня військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил відправили на лікування щонайменше сімох російських найманців, усіх — із пораненнями різного ступеня важкості. Також наші фа­хівці пошкодили ворожий протитанковий ракетний комплекс.