Підсумки регулярного сезону: до «топ-6» футбольної еліти потрапив амбітний новачок «Колос»

11.03.2020
Підсумки регулярного сезону: до «топ-6» футбольної еліти потрапив амбітний новачок «Колос»

У напрочуд результативному матчі «Шахтар» з мінімальною перевагою здолав дебютанта елітного дивізіону. (Фото з сайта shakhtar.com.)

Виконавши єдиним зібранням ігровий план першої частини чемпіонату країни, в подальшому турнірний шлях його учасники вже долатимуть у двох незалежних секстетах.
 
 
«Шахтар», «Динамо», «Зоря», «Десна», «Олександрія» та «Колос» змагатимуться за призові місця та кращі позиції на старті майбутнього єврокубкового сезону.
 
 
Не залишаться без вагомих турнірних стимулів і учасники другої «шістки» — «Дніпро-1», «Маріуполь», «Львів», «Ворскла», «Олімпік» і «Карпати».
 
 
Одні колективи зосередяться на тому, аби уникнути звання найгіршої команди чемпіонату, котрій задля збереження прописки в елітному дивізіоні доведеться провести стиковий матч iз третьою командою першої ліги.
 
Інші ж клуби нижчого за рейтингом секстету боротимуться за право зіграти в єврокубковому «плей-оф» за участі команд, які посядуть 5-8-ме місця, де на кону стоятиме остання з наявних путівок до Ліги Європи.
 
Наразі найбільше шансів розпрощатися з елітою мають «Карпати», котрі в 22 поєдинках першої частини ЧУ здобули лише дві перемоги. Натомість «Дніпро-1» та «Маріуполь» виглядають кращими за інших претендентами від другої шістки на єврокубковий «плей-оф», матчі котрого заплановані на 20 та 24 травня.
 
У минулому турі приазовці та дніпряни влаштували запеклу розбірку, в якій головному арбітру поєдинку Євгену Арановському довелося показати аж три червоні картки.
 
При цьому всі вони дісталися гравцям гостьової команди з Маріуполя, котра у нерівній боротьбі зазнала болючого фіаско (0:3) й не змогла піднятися до омріяного «призового секстету».
 
Додамо, що в останньому турі першої частини чемпіонату судді показали футболістам одразу дев’ять червоних карток, встановивши таким чином новий «червоний» рекорд вітчизняних першостей.
 
При цьому поразка підопічних Олександра Бабича в Дніпрі зіграла на руку ковалівському «Колосу», котрий, хоч і програв лідеру чемпіонату в заключному турі «регулярки», утім усе ж зберіг за собою місце в «топ-6». Для команди, котра лише перший рік змагається в елітному дивізіоні, подібний результат — серйозний здобуток.
 
А з огляду на бій, який футболісти «Колоса» дали «гірникам», на досягнутому хлопці Руслана Костишина точно не зупиняться. На «Оболонь-арені» в Києві ковалівці спромоглися забити у ворота «Шахтаря» три м’ячі, продемонструвавши таким чином, що знають рецепт гідної гри проти іменитого суперника.
 
«Якість гри принесла задоволення», — визнав очільник «Колоса» Костишин.
 
Хай там як, а лідируючі позиції «помаранчево-чорних» залишаються непохитними. Розбірки, котрі «Динамо», Зоря» та «Десна» ведуть у боротьбі за віце-чемпіонський титул, лише збільшують «гандикап» донецького клубу над переслідувачами.
 
Відзначимо, що на другу сходинку проміжного протоколу знову піднялися динамівці, хоча, без сумніву, вся боротьба за національне «срібло» попереду.