СБУ Черкас заблокувала незаконне вивезення деревини акації на майже 200 тисяч доларів

04.03.2020
СБУ Черкас заблокувала незаконне вивезення деревини акації на майже 200 тисяч доларів

Затримана вантажівка з партією контрабандної лісопродукції. (Фото надане пресслужбою Черкаського обласного управління СБУ.)

Служба безпеки України блокувала незаконне вивезення до однієї з європейських країн оптової партії лісосировини з Черкаської  області.
 
 
Як повідомили «УМ» у черкаському обласному управлінні СБУ, за попередньою версією слідства, представники столичної комерційної структури організували механізм контрабандного переправлення за кордон цінних порід деревини для продажу.
 
 
«Лісопродукцію у вигляді пиломатеріалів вони закуповували на території Черкащини. Для нелегального вивезення товару до ЄС комерсанти вносили недостовірні відомості щодо кваліфікації сировини», — розповідають у СБУ в Черкаській області.
 
Правоохоронці кажуть, що затримали вантажівку з партією контрабандної лісопродукції в момент спроби перетину митного кордону «Київ-Столичний».
 
Під час огляду транспортного засобу було виявлено 22 кубометри забороненої до експорту деревини акації на суму майже 200 тисяч доларів США.
 
У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 201-1 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. 
 
Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної оборудки.
 
Операція з викриття та блокування контрабанди проводилась Головним управлінням з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України і управлінням СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.