На трасі біля Умані злодії грабували вантажівку фармкорпорації на повному ходу

03.03.2020
Уманські правоохоронці після погоні затримали злодіїв-екстремалів, які на повному ходу грабували на трасі вантажівку фармацевтичної корпорацiї.
 
Як повідомляють у черкаській обласній поліції, після надходження інформації про крадіжки з автомобілів на трасах в Уманському районі було організовано щоденне відпрацювання автодоріг i збільшено щільність нарядів поліції. 
 
І нещодавно вночі працівники поліції таки затримали групу осіб, які здійснювали крадіжку вантажу з фури, що рухалася дорогою. 
 
У поліції кажуть: до банди входили дві дівчини та чоловік, який перебував у розшуку за вчинення тяжкого злочину в іншій області. 
 
Зловмисники використовували іномарку Subaru Outback i діяли за чітко спланованою схемою. Одна з жінок керувала автомобілем i тримала дистанцію між фурою та легковиком.
 
Чоловік під час руху проникав у причіп вантажівки та викидав товар на дорогу. Жінки їхали слідом і збирали крадене до свого автомобіля. 
 
Коли поліція наздогнала вантажівку, злочинець вискочив iз фури і почав тікати в поле. Його затримали. Не втекли від патрульних і його подружки — водійка легковика та пасажирка.
 
Під час огляду в їхньому авто поліцейські виявили 20 коробок із краденим товаром та обріз мисливської рушниці з набоями до нього. 
 
Речові докази та автомобіль зловмисників вилучено. 
 
Уманським райвідділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк до шести років. 
 
Наразі правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території Черкаської області.