Офіцерам громади Черкащини вручили 27 службових Renault Duster

21.02.2020
Офіцерам громади Черкащини вручили 27 службових Renault Duster

Офіцерам вручають нові авто (Фото надане пресслужбою Черкаської обласної поліції)

У Черкасах, під час призначення нового начальника обласного управління поліції Михайла Куратченка, який донедавна працював заступником начальника ГУНП у Дніпропетровській області, голова Нацполіції Ігор Клименко вручив офіцерам громади Черкащини ключі від 27 службових автомобілів Renault Duster.
 
Кожен транспортний засіб укомплектовано всім необхідним для роботи працівника поліції — планшетом, принтером, аптечкою, іншими речами, які стануть у пригоді поліцейському в разі необхідності надати термінову допомогу людям. Тож відтепер офіцери об’єднаних територіальних громад — Червонослобідської, Білозірської, Руськополянської, Леськівської, Кам’янської, Лебедівської, Чигиринської, Березняківської, Зорівської, Великохутірської, Михайлівської, Вільшанської, Мліївської, Єрківської, Матусівської, Лип’янської, Бужанської, Соколівської, Ладижинської та Паланської та інші матимуть службовий транспорт.
 
Як повідомляють у Черкаській обласній поліції, Черкащина стала третьою областю в Україні, де приступили до роботи поліцейські офіцери громади. Раніше проєкт успішно впроваджено на території Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Перед призначенням кожен поліцейський офіцер громади пройшов ретельний відбір та тримісячний поглиблений курс підготовки за участі українських та іноземних фа­хівців.
 
За словами Ігоря Клименка, поліцейський офіцер громади — проєкт, який Україна запустила у травні минулого року, а нині презентувала його і в Черкасах.
 
«У сільській місцевості проживає понад 27 мільйонів громадян — це більша частина населення нашої держави. І тому проєкт має назву «Я тут». Проєкт створено для об’єднаних територіальних громад, аби кожен громадянин нашої держави, в найвіддаленіших куточках, у кожному селі відчув захист», — наголосив Ігор Клименко.
 
Також голова Нацполіції зауважив, що реалізація цього потужного проєкту стала можливою завдяки співпраці з міжнародними партнерами.