Олег Сенцов у США закликав підтримувати Україну і не умиротворяти Росію

31.01.2020
Олег Сенцов у США закликав підтримувати Україну і не умиротворяти Росію

Олег Сенцов.

Засуджений путінською Росією за фейковими звинуваченнями про тероризм до 20 років позбавлення волі Олег Сенцов, якого звільнили у рамках двостороннього обміну 7 вересня минулого року, цього тижня перебував у США.
 
Ще донедавна в’язень Кремля, виступаючи перед переповненою аудиторією Джорджтаунського університету 27 січня 2020 року, проголосив: «Я готовий бути останнім цвяхом у домовину Путіна», додавши під оплески: «Я вас запевняю, цей цвях не гнеться».
 
Упродовж перебування у США Олег Сенцов розповідав на Капітолійській гірці про в’язницю та тортури і закликав підтримувати Україну. В інтерв’ю редактору Української служби «Голосу Америки» Мирославі Гонгадзе, зокрема, сказав: «...питання повернення Криму — це стратегічне питання і на довгі роки. Це не можна вирішити завтра шляхом переговорів iз Путіним. Путін узагалі не хоче нічого про це чути. Повернути Крим і Донбас під контроль України можна лише після того, як влада Путіна рухне, тому що він не віддасть це ніколи. Водночас ми повинні продовжити натиск на нього — і Україна, і Америка, і Європа, всі наші союзники, щоб не дати Путіну цю ситуацію зафіксувати, якось домовитися з усіма і якось уникнути цього протистояння, санкцій, щоб ця ситуація стала нормою. Ми повинні підвищити ставки, а не умиротворяти цього агресора».