За минулі дві доби окупанти на Донбасі 21 раз порушили режим припинення вогню.

31.01.2020
За минулі дві доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 21 раз  порушили режим припинення вогню. 
 
Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. І надалі фіксується активність ворожих снайперів.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник обстріляв наші позиції поблизу населених пунктів Піски, Лебединське, Мар’їнка, Березове, Василівка.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» обстріли позицій наших захисників зафіксовано неподалік Оріхового,  Новотошківського, Новолуганського, Троїцького.
 
Українські захисники давали адекватну відповідь з дозволеного озброєння, змушуючи противника припиняти обстріли.
 
28 січня два військовослужбовці Об’єднаних сил підірвалися на невстановленому вибуховому пристрої. Наразі вони вже проходять лікування у шпиталі.
 
Тим часом противник нарощує свої спроможності поблизу лінії фронту. 
 
У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 28 січня 2020 року оприлюднена інформація, що 26 січня БПЛА малого радіуса дії на непідконтрольній урядові України території зафіксував 4 буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм), 2 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) біля населеного пункту Біле, 1 САУ (2С9 «Нона-С», 120 мм) біля населеного пункту Голубівка.
 
У цей же день БПЛА дальнього радіуса дії зафіксував танк (Т-64) та,  вірогідно, міномет (невстановленого типу) біля населених пунктів Новоселівка та Нижнє Лозове.
 
Наступного дня патруль Місії зафіксував 3 буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) у населеному пункті Новогригорівка. Зазначене озброєння було розміщене з порушенням ліній відведення.
 
Нагадаємо, що у звіті за 23 січня за допомогою повітряного спостереження зафіксовано 49 танків на полігонах біля населених пунктів Круглик та Мануйлівка. 
 
Зазначене озброєння розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання. 
 
До слова, скупчення техніки фіксується і по лінії «Жовтень — Гнутове». Ця ділянка визначена як така, в якій збігалися пропозиції щодо розведення військ під час розгляду на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську.