У Черкасах затримали озброєних братів, які викрали бізнесмена

21.01.2020
У Черкасах затримали озброєних братів, які викрали бізнесмена

Правоохоронці затримують одного з братів, які хотіли викрасти жителя Черкас. (Фото надане пресслужбою черкаської обласної поліції.)

Черкаські правоохоронці по гарячих слідах затримали двох братів, які під виглядом купівлі автомобіля зі зброєю в руках напали в обласному центрі на бізнесмена, побили, наділи кайданки і на його ж авто намагалися вивезти за місто. 
 
 
Як повідомили «УМ» у черкаському обласному управлінні поліції, дорогою чоловікові вдалося вискочити з автомобіля та втекти і повідомити правоохоронців. 
 
 
«Негайно по тривозі було піднято оперативників кримінальної поліції Черкащини та введено на території області оперативний план «Сирена».
 
Проводячи розшукові заходи, за пів години поліцейські встановили місцезнаходження автомобіля потерпілого, проте зловмисників в автівці не виявилось», — розповідають у поліції області.
 
Оперативники продовжили працювати над встановленням місцезнаходження нападників. Водночас в автомобілі було виявлено речові докази та сліди, які допомогли встановити особу одного нападника. Ним виявився житель Київщини. Наступного ж дня його затримали у Черкасах. Також поліцейські встановили і його спільника, ним виявися рідний брат затриманого. Його взяли у Київській області. 
 
Наразі обох нападників затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
Як встановили працівники поліції, зловмисники володіли інформацією про те, що бізнесмен має із собою велику суму грошей. Аби ними заволодіти, вони і вчинили на нього напад. 
 
Черкаська поліція встановлює інших учасників злочинної групи, які можуть бути причетні до викрадення людини, та перевіряють затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території України.
 
За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, яке вчинене організованою групою, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України.