У черкаському урочищі «Довжик» вирубали столітні дуби на 800 тисяч гривень

16.01.2020
У черкаському урочищі «Довжик» вирубали столітні дуби на 800 тисяч гривень

В урочищі «Довжик» невідомі вирубали столітні дуби. (Фото Олександра ПОЗНЯКОВА.)

На Черкащині в урочищі «Довжик», розташованому в адміністративних межах Смілянської міської ради, невідомі спиляли майже 60 дерев, в основному — столітніх дубів. І подібне там трапляється не вперше.
 
 
Про це місцеві жителі повідомили правоохоронцям та екологам. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, екологи та наші інспектори, наголошує начальник інспекції з благоустрою, екології та забудови Сміли Олександр Яценко.
 
За словами Олександра Познякова, начальника державного екологічного нагляду в Черкаській області, під час виїзду спеціалістами Держ­екоінспекції виявлено незаконну вирубку 56 дерев, зокрема, дубів, кленів, береста та липи. Збитки, нанесені екології регіону, оцінюються в суму 775 тис. 359 грн.
 
«Вирубка дерев вчинена невстановленими особами. Вбачаючи ознаки злочину, передбаченого ст. 246 Кримінального Кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), матеріали цієї перевірки скеровані до правоохоронних органів. Такі дії губителів природи не можуть залишатися безкарними», — зазначає Олександр Позняков.
 
Наразі порушено кримінальну справу за фактом незаконної рубки і вирішується питання про складування і зберігання вирізаної деревини. А зловмисникам загрожує штраф — більше 700 тисяч гривень.