«Хай проллється світло на улюблену Україну»: різдвяне послання Папи Римського Франциска

27.12.2019
«Хай проллється світло на улюблену Україну»: різдвяне послання Папи Римського Франциска

Папа Франциск під час різдвяного богослужіння.

Опівдні 25 грудня Святійший Отець Франциск виголосив на площі Святого Петра у Ватикані традиційне різдвяне послання віруючим та всім людям доброї волі «Місту та світу», в якому висловив надію, що Христос буде світлом для всього зраненого людства.
 
 
У своєму зверненні Папа Римський закликав усіх віруючих пом’якшити «наше нерідко зачерствіле та егоїстичне серце» та подарувати допомогу та «посмішку покинутим i потерпілим від насилля дітям всього світу», а також «бідним, яким нічим укритися», та «літнім та самотнім людям, мігрантам, знедоленим». 
 
 
Понтифік окремо згадав нашу країну, заявивши: «Хай проллється світло Спасителя на улюблену Україну, яка прагне конкретних рішень для встановлення тривалого миру».
 
«Так, у серцях людей є пітьма, але світло Христа яскравіше. Є пітьма в економічних, геополітичних та екологічних конфліктах, але світло Христове потужніше», — проголосив Франциск. 
 
Понтифік також окремо згадав про відновлення миру на Близькому Сході, передусім у Сирії, Іраку, Ємені, та помолився за «народи Африки, де зберігаються соціальні та політичні ситуації, які часто змушують людей емігрувати, позбавляючи їх домівки та родини».
 
Франциск згадав про потребуючих надії і світла Христа у Венесуелі, Послання Папи Римського «Місту і світу» транслювала в прямому етері італійська державна телекомпанія Rai, за її посередництва промову Святійшого Отця Франциска бачили також у сотнi країн світу.