Новорiчнi «важковаговики»: Двi ялинки потрапили до Книги рекордiв

24.12.2019
Новорiчнi «важковаговики»: Двi ялинки потрапили до Книги рекордiв

Ялинка з еклерiв. (Фото Лани ВЄТРОВОЇ.)

На День Святого Миколая в Україні традиційно стартували новорічні свята. Адже святкові новорічні ялинки засяяли вогнями не лише на Софійській площі столиці, а й практично в усіх містах України. Головну новорічну ялинку України на Софійській площі в цьому році прикрасили 750 іграшок у вигляді цукерок і чотири кілометри гірлянд.
 
У Харкові наразі традиційно найвища ялинка в Україні — її висота 40 м 49 см. Значно нижчі новорічні красуні встановили в інших містах. Приміром, в Ужгороді 14-метрова ялинка, яку подарували місту жителі вулиці Лайоша Кошута. Її прикрасили 500 різнокольоровими кульками та 400-метровою гірляндою. Водночас у Житомирі на майдані Коро­льова височить тепер 17-метрова блакитна ялинка, яка росла біля міського ліцею №25.
 
  А на миколаївській 22-метровій ялинці цього року немає традиційних іграшок, тут тільки ілюмінація з різнокольорових фігурок. У Запоріжжі вперше встановили 25-метрову штучну ялинку, подаровану невідомим меценатом.
 
Прославилася цього року вінницька ялинка, яка стоїть у Центральному парку і має висоту 29 метрів та вагу 75 тонн. Це вже помітили представники Книги рекордів України і зафіксували рекорд у номінації «найвища металоконструкція у формі ялинки з рухомими механізмами». 
 
Як повідомляє Лана Вєтрова, керівник Національного реєстру рекордів, поки всі обговорюють рекордну ялинку з мушлів у Доброславі, ось вам ще одна тема — ялинка з еклерів від Київського БКК. На її спорудження знадобилося 1500 еклерчиків. Сертифікат про рекорд вручено директору БКК Віктору Поліщуку.
 
До речі, у Києві, окрім головної міської ялинки, буде ще офiцiйних 11 менших ялинок у різних районах столиці. А новорічні свята на Софійській площі розпочнуться вже у середу святкуванням католицького Різдва, 31 грудня — святкуванням Нового року, а 7 січня відбудеться святковий вертеп i різдвяний 
концерт.