Кремль видає «підйомні» і заселяє росіян у залишені українцями квартири на окупованій Донеччині

18.12.2019
Кремль видає «підйомні» і заселяє росіян у залишені українцями квартири на окупованій Донеччині

Забрали землю — забирають і майно. (Фото з сайта vgolos.com.ua.)

Минулої доби зброй­ні формування Російської Федерації та їхні посіпаки п’ять разів порушили режим припинення вогню.
 
Противник обстріляв наші підрозділи із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
 
На Луганщині, де ситуацію контролює оперативно-тактичне угруповання «Північ», зафіксовано один обстріл. Неподалік Кримського з мінометів калібру 82 мм противник випустив 20 мін по позиціях наших захисників.
 
На Донеччині в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські окупаційні війська здійснили чотири обстріли: поблизу Верхньоторецького — з гранатометів різних систем та іншої стрілецької зброї; поряд із Шахтою Бутівка — з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; біля Павлополя — з мінометів калібру 82 мм; неподалік Широкиного — з 82 мм мінометів було випущено 10 мін.
 
16 грудня внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення.
 
За інформацією розвідки Об’єднаних сил, із 1 по 15 грудня 2019 року втрати збройних формувань Російської Федерації становлять 44 особи: 22 окупанти було ліквідовано, ще 22 особи — санітарні втрати ворога.
 
За інформацією каналп «Вільнодумець» у Telegram, окупанти використовують традиційну для себе методику знищення ідентичності окупованої місцевості. Ресурс стверджує, що Москва дала старт програмі реалізації поступового заселення окупованої частини Донецької області громадянами Російської Федерації, яким безкоштовно віддають квартири українців, котрі вимушено покинули місце конфлікту і зараз проживають на українській території. 
 
Раніше «УМ» писала, що виявлення такого житла було однією із задач так званого перепису населення в ОРДЛО. Місцеве «законодавство» визнало його «вільним» і таким, що «підлягає заселенню особами, які потребують житла».
 
У Кремлі знають про це з доповідей Федеральної служби безпеки, яка час від часу проводить соцопитування на окупованих територіях. «Вільнодумець» пише, що всі ці квартири у Донецьку видаються, перш за все, військовим РФ, які наразi перебувають у складі незаконних збройних формувань Донбасу. Також його видають і тим росіянам, які прийняли рішення переїхати на постійне місце проживання в ОРДО.
 
«У Ростовській області таким військовим видають по 250 тисяч російських рублів« підйомних». А для цивільних росіян ця сума становить 100 тисяч рублів. Перед Новим роком, згідно з попередньою інформацією, в ОРДЛО Росія має намір переселити близько однієї тисячі осіб, громадян Росії».