У Черкасах водійка тролейбуса захистила водія лімузина від нападника з молотком

17.12.2019
У неділю в Черкасах, на вулиці Дахнівській, водійка тролейбуса Олена Шаренко виявилася найсміливішою з усіх учасників дорожнього руху і захистила водія лімузина від нападника з молотком.
 
Сталося це опівдні, коли водій «євробляхи» Mitsubishi підрізав лімузин Lincoln на перехресті, а потім неадекватно зреагував на зауваження. 
 
«Водій i пасажир Mitsubishi, виламавши заблоковані двері в лімузині з обох сторін, почали одночасно бити його водія молотком по голові, руці та ребрах», — розповідає черкащанка Вікторія Черній.
 
Доки нападники били чоловіка, інші автомобілісти не втручалися, лише вели зйомку з різних ракурсів. Тільки коли до перехрестя під’їхав міський тролейбус, його водійка Олена Шаренко та кондуктор вибігли на допомогу водію лімузина. Про це повідомив працівник Черкаського тролейбусного парку Валерій Мироненко.
 
«У Черкасах водійка і кондуктор тролейбуса стали на захист водія, якого інший водій прямісінько посеред дороги лупцював молотком по голові. На відео, яке зняли свідки події, видно, що інші учасники дорожнього руху спокійно спостерігали за страшним побиттям, аж поки не під’їхав тролейбус і з нього відразу, не вагаючись, вибігли кондуктор і водійка тролейбуса, після чого й інші кинулися на допомогу», — зазначає Валерій Мироненко.
 
Він каже, що, мабуть, злякавшись, зловмисники кинулись тікати. Подія, зауважує, звісно, дуже лякає. Але приємно, що знайшлися люди, які не побоялися стати на захист беззахисного.
 
«Особлива гордість за працівників тролейбусного управління, які, ризикуючи власним життям, кинутися голіруч рятувати водія», — наголошує пан Валерій.
 
За словами Вікторії Черній, «така дикість та свавілля коїться в Черкасах серед білого дня». 
 
Як повідомляють у черкаській обласній поліції, осiб обох нападників встановлено. 35-річного зловмисника, який завдавав ударів молотком водію лімузина, затримано відповідно до статті 208 КПК України.
 
За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідчі встановлюють  усіх свідків та обставини події.
А тим часом водій лімузина з травмами перебуває у Черкаській міській лікарні №3.