Уряд закликає громадян оцінити роботу регіональних осередків Держгеокадастру

11.12.2019
Уряд закликає громадян оцінити роботу регіональних осередків Держгеокадастру

Законність реєстрації земельних ділянок перевірятимуть за скаргами громадян.

Комплексна перевірка роботи територіальних осередків Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру розпочалася вчора на виконання відповідного доручення уряду від 27 листопада.
 
 
Відтак керівник Держгеокадастру Денис Башлик відсторонив від виконання посадових обов’язків усіх керівників та їхніх заступників головних управлінь Держгеокадастру в областях та в місті Києві на час перевірки органу.
 
 
Як повідомляє «Урядовий портал», перевірку, зокрема, проводитимуть у частині дотримання вимог законодавства під час розпорядження землями сільськогосподарського призначення 
держвласності, реєстрації земельних ділянок i розгляду звернень щодо продовження договорів оренди земельних ділянок за період 2018-19 років.
 
При цьому в Кабміні просять громадян долучатися до процесу реорганізації Держгеокадастру з метою забезпечення максимальної прозорості й результативності.
 
«Якщо ви маєте скарги або зафіксовані факти порушень законодавства у роботі Головних управлінь служби, надсилайте свої листи за електронними адресами територіальних підрозділів Держгеокадастру», — зазначають урядовці. 
 
Зауважимо, що раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявляв про наміри ліквідувати тіньові схеми в низці органів державної влади. Йшлося, зокрема, і про Держгеокадастр.